Πάνω που πήγαμε να πιστέψουμε τον Υπουργό πως θα κάνει επιτέλους κάτι αυτή η κυβέρνηση για το μεγάλο πρόβλημα των λαθρομεταναστών....να και η ανώμαλλη προσγείωση.
Προς το παρόν λέει δεν θα μας στέλνουν "πίσω" τους λαθρομετανάστες μας οι φίλες χώρες της ΕΕ, γιατί λέει είμαστε απάνθρωποι και δεν μπορούμε να σεβαστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Χιλιάδες αιτήσεις ασύλου που εκκρεμούν χρόνια στην Ελλάδα και οι ανίκανοι Έλληνες δεν δίνουν άσυλο. Είναι λέει απαράδεκτο που δεν δίνουμε αβέρτα το άσυλο.... ζήσαμε να το ακούσουμε και αυτό.
Για να μην νομίζετε οτι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο.
Ούτε μια λέξη βέβαια για την απελπιστική κατάσταση Ελλήνων, νομίμων μεταναστών και λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Ούτε που θέλουν να σκεφτούν όλοι αυτοί οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων διακιωμάτων, τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων να έχουν ασφάλεια στην πατρίδα και στα σπίτια τους. Αυτά μας τα έχουν απαγορεύσει φαίνεται. Τους απασχολεί πως θα βουλιάξουν ακόμα πιο βαθιά στον βόθρο την Ελλάδα. Θα το βάλουν λέει και "στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ".
Καταλάβατε τώρα; Τα δικά μας ανθρώπινα διακιώματα ποιός θα τα υπερασπιστεί επιτέλους;
Η είδηση (πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/161259/dania-asulo-se-prosfuges-prin-epanaproothithoun-stin-ellada-/ )
«Φρένο» στην επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα
24/01/2011 | 12:47 Τελευταία Ενημέρωση 13:09 24/01/2011
Η απόφαση ήρθε μετά την καταδίκη του Βελγίου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) επειδή απέλασε εκεί ( σημ. δική μου.... στην Ελλάδα δηλ.) έναν Αφγανό που ζητούσε άσυλο.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επικαλέσθηκε για την καταδίκη τις παραλείψεις στη διαδικασία χορήγησης ασύλου και τις συνθήκες υποδοχής των μεταναστών στην Ελλάδα, η οποία επίσης καταδικάσθηκε.
«Στην Ελλάδα, οι αιτούντες άσυλο τίθενται συστηματικά υπό κράτηση, ακόμη και κακοποιούνται από την αστυνομία», αποφάνθηκε το Δικαστήριο του Στρασβούργου σε απόφαση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή.
Η Αθήνα το 2009 δέχθηκε 16.000 πρώτες αιτήσεις ασύλου και δεν χορήγησε το καθεστώς του πρόσφυγα παρά μόνο στο 0,3% αυτών που το ζητούσαν, έναντι ενός μέσου όρου 31% στην Ευρώπη, ενώ 46.000 αιτήσεις εκκρεμούν εδώ και χρόνια.
"Είναι σαφές ότι σε όρους συνθηκών ζωής και διαδικασίας (ασύλου), η Ελλάδα δεν είναι ικανή να κάνει σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος των φινλανδικών υπηρεσιών μετανάστευσης.
Από την πλευρά της, η υπουργός Προσφύγων, Μεταναστών και Ενσωμάτωσης της Δανίας Μπίρτε Ρεν Χόρνμπεχ, δήλωσε ότι ζήτησε από την Υπηρεσία Μετανάστευσης να "εξετάσει τα αιτήματα για άσυλο των προσφύγων" που έχουν φθάσει από την Ελλάδα και οι οποίοι βρίακονται "εν αναμονή της επαναπροώθησής τους" προς τη χώρα αυτή.
"Οι υποθέσεις τους θα εξεταστούν όπως και οι άλλες και μια εξέταση ενός αιτήματος για άσυλο δεν αποτελεί εγγύηση για χορήγηση ασύλου", υπογράμμισε η υπουργός, η οποία κάλεσε την Αθήνα να καταβάλει προσπάθειες "ώστε να είναι σε θέση, το συντομότερο, να χειριστεί τις υποθέσεις των προσφύγων στο έδαφός της".
Η δανή υπουργός πρόσθεσε ότι "θα ζητήσει να εγγραφεί το θέμα αυτό στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου