BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Henry Ford

"Ευτυχώς οι πολίτες της χώρας δεν κατανοούν το τραπεζικό και χρηματικό σύστημα, διότι αν το έκαναν, τότε πιστεύω ότι θα υπήρχε επανάσταση πριν αύριο το πρωί."

Jean-Luc Godard 2010

Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα.
Η Δύση είναι που χρωστάει στην Ελλάδα.
Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία...
Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε, χρωστά τα πάντα στην Ελλάδα.
Ποιός ανακάλυψε τη Λογική; Ο Αριστοτέλης!
Όλος ο κόσμος χρωστά χρήματα στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει χιλιάδες εκατομύρια για πνευματικά διακαιώματα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Αμεσως!


Ξυλούρης - Πουλημένοι

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Θέλετε να μειωθεί η τιμή της βενζίνης? Μην αγοράζετε απο SHELL και BP

Εστω κι αν δεν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να αποστείλετε το μήνυμα
αυτό σε φίλους σας διότι αφορά σε ένα έξυπνο πόλεμο κατά των εταιρειών
πετρελαίου.

Λένε ότι οι τιμές της βενζίνης θα ξεπεράσουν σύντομα το 1,5 Ευρό το
λίτρο!

θέλετε να κατεβούν οι τιμές? 

Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού.

Κάποιος πρότεινε μια φανταστική ιδέα πολύ πιο αποδοτική απ
αυτή
που μας ζητούν να μην αγοράζουμε βενζίνη κάποιες μέρες.Τον τελευταίο
Απρίλιο ή Μάιο οι εταιρείες πετρελαίου 'γέλασαν' μ' αυτά τα διαβήματα
γιατί ήξεραν ότι δε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ αυτή την τακτική. Θα ήταν
μεγαλύτερη η ζημία σ' εμάς παρά σ
αυτές.


'Ομως η ακόλουθη πρόταση θα μπορούσε να επαληθευτεί αν την
ακολουθούσαμε με συνέπεια. 

Ενωθείτε μαζί μας! 

Οι εταιρείες πετρελαίου της ΟPEP μας έχουν πει ότι η τιμή που μας έχουν ορίσει είναι και η καλύτερη (58,9 λεπτά το λίτρο ). 
Εμείς θα αντιδράσουμε αποδεικνύοντας ότι οι αγοραστές είναι αυτοί που ελέγχουν την αγορά.
Βλέποντας καθημερινά την τιμή της βενζίνης πρέπει να αντιδράσουμε.

Ο μόνος τρόπος για να δούμε την τιμή να κατεβαίνει είναι να
χτυπήσουμε το πορτοφόλι αυτών των εταιρειών, αρνούμενοι να
αγοράσουμε τη βενζίνη τους και χωρίς ΕΜΕΙΣ να είμαστε οι χαμένοι.
αφού
χρειαζόμαστε τα αυτοκίνητα μας, δε μπορούμε να κάνουμε απεργία
στην αγορά βενζίνης. 


Μπορούμε όμως να δώσουμε ένα  ΧΤΥΠΗΜΑ στην αγορά της βενζίνης δηλ. να αντιδράσουμε στον πόλεμο των τιμών . 

Ιδού μια πρόταση: ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΟΥΤΕΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (SHELL KAI ΒΡ). 

Εάν δεν πουλήσουν βενζίνη θα υποχρεωθούν να μειώσουν την τιμή της. Εάν συμβεί αυτό, οι άλλες εταιρείες θα αναγκαστούν να τις ακολουθήσουν.  

http://ramnousia.blogspot.com/2010/05/blog-post_7801.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Ramnousia+%28%3Ccenter%3ERAMNOUSIA%3C%2Fcenter%3E%29 

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

"Η Γερμανία δεν προασπίστηκε το ευρώ"--Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο

Επίθεση στην πολιτική ηγεσία της Γερμανίας εξαπολύει ο πρόεδρος της Κομισιον, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί την Τρίτη στην εφημερίδα "Frankfurter Allemagne Zeitung".

Την κατηγορεί ότι έκανε πολύ λίγα για να προασπιστεί το ευρώ, αφότου ξέσπασε η ελληνική κρίση και η απόφαση για το μηχανισμό στήριξης κράτησε υπερβολικά πολύ στέλνοντας αντιφατικά σημάδια στις αγορές.

"Οι γερμανοί πολιτικοί θα πρέπει να πουν στους πολίτες πως η οικονομία τους θα πήγαινε πολύ χειρότερα χωρίς το ευρώ", δηλώνει ο κ. Μπαρόζο και επισημαίνει ότι "το ευρώ δεν ήταν μια επινόηση της Ελλάδας, της Ιρλανδίας ή της Ισπανίας. Ήταν ένα γαλλο-γερμανικό σχέδιο".

Ο επικεφαλής της Κομισιόν είπε επίσης ότι "η Ελλάδα αλλοίωσε και παραποίησε (τα στοιχεία της). Αυτό είναι απαράδεκτο. Αλλά και η Γερμανία δεν συμπεριφέρθηκε πάντοτε σύμφωνα με το πνεύμα του Συμφώνου Σταθερότητας".

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε και πάλι την πεποίθηση ότι "το ευρώ δεν θα αποτύχει" και διαβεβαίωσε ότι "είναι ένα πολύ ισχυρό νομισμα", προσθέτοντας πως στην παρούσα κρίση "το ευρώ δεν είναι το πρόβλημα", αλλά τα ελλείμματα.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε πρόσφατα μεγαλύτερο έλεγχο των προϋπολογισμών των κρατών μελών. Μία πρώτη σύνοδος υπό τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να ενισχύσει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε επιφυλάξεις σε ορισμένες προτάσεις που προώθησε η κυβέρνηση της Μέρκελ, εκτιμώντας κυρίως πως είναι "σχεδόν αδύνατο" να πάει κανείς πιο πέρα από τις υπάρχουσες συνθήκες στον περιορισμό του δικαιώματος ψήφου των χωρών με μεγάλο έλλειμμα.

Η Γερμανία οραματίζεται την αναστολή τουλάχιστον για ένα χρόνο των δικαιωμάτων ψήφου για τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο επίπεδο της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε επίσης "εικασία" την ιδέα σύμφωνα με την οποία μία χώρα μπορεί να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα.

http://www.skai.gr/news/finance/article/144145/i-germania-den-nroasnistike-to-euro/ 

Κάθε ημέρα και μία δολοφονία από μετανάστες (αυτές που μαθαίνουμε ΜΟΝΟ)

Πτώματα, πτώματα, πτώματα...

Η Καμπούλ του «πετυχημένου» υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έχει γεμίσει από σωρούς δολοφονημένων.

Πάνω από δέκα οι νεκροί, μέσα σε δύο μόλις ημέρες!

Έχουμε και λέμε: ένα πτώμα νέου άνδρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ άλλο ένα καμένο πτώμα άγνωστου ατόμου, βρέθηκε, αυτή τη φορά αγροτική έκταση στην περιοχή της Αγιάς, στο νομό Χανίων.

Νεκρός από μαχαιριές στο λαιμό, βρέθηκε 60χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Καισαριανή. Οι δράστες τον λήστεψαν και τον σκότωσαν.

Άγνωστοι δράστες, σκότωσαν 50χρονο εφοριακό και την ανατολικοευρωπαία ερωμένη του, στη μεζονέτα του πρώτου στην Κρήτη, στις Γούβες Ηρακλείου. Τα δύο θύματα είχαν βασανιστεί.

Νεκρός εντοπίστηκε 34χρονος Αλβανός, σε πεζόδρομο της Καρδίτσας. Είχε κακοποιηθεί βάναυσα.

Δολοφονία αλλοδαπού στη Βούλα, βρέθηκε γαζωμένος από σφαίρες στην κυριολεξία.

Το πτώμα γυναίκας ηλικίας περίπου 60 ετών, βρέθηκε την Τρίτη το πρωί σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Αλκμήνης, στην περιοχή των Πετραλώνων.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα, καθώς, οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο (είχε κλαπεί στον Κολωνό) χτύπησαν και παράτησαν αιμόφυρτο στο δρόμο ένα 12χρονο αγόρι στη Ναύπακτο.

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη, δύο νεαροί αλλοδαποί, ως δράστες της δολοφονίας δύο ανδρών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν στο Χορτιάτη. Οι σοροί τους έφεραν τραύματα από πυροβόλα όπλα.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 73χρονου συμπατριώτη μας μέσα στο σπίτι του στο Βύρωνα. Δράστες δύο νεαροί Αλβανοί, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Τα υπόλοιπα...

Συμπλοκή αστυνομικών στην Κάτω Αχαΐα με τη συμμορία των Βούλγαρων με τα καλάσνικοφ, μετά από ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα της Βάρδας. Η καταδίωξη δεν έφερε αποτέλεσμα, καθώς οι δράστες διέφυγαν.

Δύο Γεωργιανοί κακοποιοί, οι οποίοι ευθύνονται για ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στο Κεφαλόβρυσο Μεσολογγίου.

Άγνωστος πυροβόλησε κατά γεμάτου λεωφορείου στην οδό Αχαρνών, την Τρίτη το βράδυ.

Αλλοδαποί επιτέθηκαν την Τρίτη το πρωί επί της συμβολής των οδών Αναξαγόρα και Γερανίου σε άνδρα για να τον ληστέψουν και τον τραυμάτισαν ελαφρά με μαχαίρι.

Έναν 40χρονο αλλοδαπό συνέλαβαν το πρωί της Τετάρτης αστυνομικοί στο Αίγιο, για διάρρηξη σε καφετέρια.

Αλλοδαποί δουλέμποροι κρατούσαν ομήρους στα Πατήσια 28 μετανάστες, προσπαθώντας να τους πείσουν να δουλέψουν για αυτούς. Τους είχαν μάλιστα χτυπήσει άσχημα, με σφυριά και καρφιά. Η ΕΛΑΣ απελευθέρωσε τα θύματα, όπως έκανε και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις στον Κάλαμο, στο Μενίδι και στο Ρέντη.

Ληστείες από αλλοδαπούς την Τετάρτη, δύο σε Καλλιθέα και από μια σε Μοσχάτο και Φιλοθέη.

Την προηγούμενη, ληστεία γυναίκας μέσα στο σπίτι της στου Ζωγράφου.

Συνελήφθη 33χρονος Σουδανός, ο οποίος εισέβαλε μετά τα μεσάνυκτα της Τρίτης σε κατάστημα γυναικείων εσωρούχων στην Πάτρα!

Έχουμε και θέματα με πλαστά βιβλιάρια υγείας, που κάποιοι επιτήδειοι πλασάρουν σε αλλοδαπούς. Ένας κάτοχος ήδη έγινε τσακωτός στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά. Πήγε εκεί για να το «ανανεώσει»... 
 

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Τα βιβλία ταξιδεύουν! Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται το 5ο Ελληνικό Συνέδριο Book-Crossing

Περισσότερα από 700 βιβλία πρόκειται να «απελευθερωθούν» στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιείται το 5ο Ελληνικό Συνέδριο Book-Crossing.

Πρόκειται για κίνημα πολιτών που ξεκίνησε από την Αμερική και τα μέλη του αποτελούν μια παγκόσμια κοινότητα ανταλλαγής βιβλίων.

Όποιος διαβάζει ένα βιβλίο, και θέλει να το μοιραστεί με άλλον αναγνώστη - βιβλιόφιλο, το «απελευθερώνει», αφήνοντάς το σε παγκάκια, καφενεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και άλλους δημόσιους χώρους.

Τα βιβλία καταχωρούνται στην ιστοσελίδα bookcrossing.com, προκειμένου να καταγραφεί το ταξίδι τους, οι απόψεις των αναγνωστών αλλά και τα συναισθήματα που τους προκάλεσε η ανάγνωση του.

Η ελληνική κοινότητα των Book-Crossers αριθμεί 5.000 μέλη που κάθε χρόνο συναντιόνται σε διαφορετική πόλη.

«Ενθουσιάστηκα με την ιδέα ότι ένα βιβλίο θα φύγει από τα δικά μου χέρια, θα το βρει ένας άλλος άνθρωπος, θα το διαβάσει, θα το αφήσει πάλι, θα πάει κάπου αλλού, θα είναι ένα βιβλίο που πιθανότατα θα ταξιδέψει πιο πολύ στη ζωή του απ' ότι έχω τη δυνατότητα ταξιδέψω εγώ», 
δήλωσε ο Δημήτρης Αλεξίου. 
«Κάποια αγαπημένα βιβλία δεν τα αποχωρίζομαι. Τα κρατάω στη μόνιμη συλλογή μου. Αλλά υπάρχουν και βιβλία που μου έχουν αρέσει τόσο πολύ που θέλω οπωσδήποτε να μοιραστώ με άλλους ανθρώπους τα συναισθήματα μου», πρόσθεσε.

Για το άγχος της πρώτης «απελευθέρωσης» βιβλίου μίλησε η Άννα Δραγατσίκα. Όπως είπε, το πρώτο βιβλίο το άφησε σε στο λεωφορείο με τον αριθμό διαδρομής «10» του ΟΑΣΘ και ντρεπόταν να το αφήσει στη θέση της και να φύγει γιατί πίστευε ότι η κυρία που καθόταν δίπλα της θα τη φώναζε για να της το δώσει. Τελικά, πήγε μέχρι το τέρμα, περιμένοντας να κατέβει η κυρία.

«Το BookCrossing σε κάνει να αποποιείσαι λίγο την έννοια της ιδιοκτησίας. Είναι αρκετά περιπετειώδης και να πω ότι μεγάλη χαρά είναι όταν ένα βιβλίο που έχεις "απελευθερώσει", "πιάνεται", δηλαδή κάποιος μπαίνει στη διαδικασία να το πάρει, να πάει στο σπίτι του, να μπει στο Ιnternet, να δηλώσει ότι το βρήκε. Αυτό δίνει πολύ μεγάλη χαρά και είναι από αυτά που σε σπρώχνουν για να συνεχίσεις», τόνισε ο Γιάννης Σαχανίδης.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 115 bookcrossers απ’ όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαζική απελευθέρωση βιβλίων στην πόλη, ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Βιβλίο και Internet», μυστική εκδήλωση με τη συμμετοχή συγγραφέων, αλλά και μια προσπάθεια να κυκλωθεί ο Λευκός Πύργος με βιβλία. Συμμετέχουν οι συγγραφείς Άρης Δημοκίδης, Ισίδωρος Ζουργός, Απόστολος Λυκεσάς, Σωτήρης Μπαμπατζιμόπουλος, Σίμος και Λένα Οφλίδη, Γιάννης Παλαβός, Στυλιάνα Γκαλινίκη, Σοφία Νικολαΐδου, Σπύρος Παλούκης, Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Κυριάκος Αθανασιάδης, Κωνσταντίνος Γουσίδης, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Αφροδίτη Ποιμενίδου και ο εκδότης Νίκος Καρατζάς.

Στο Cafe Bazaar, θα εκτεθούν μέχρι τις 6 Ιουνίου οι 20 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού «Βιβλίο στο αστικό τοπίο», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου.