BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Henry Ford

"Ευτυχώς οι πολίτες της χώρας δεν κατανοούν το τραπεζικό και χρηματικό σύστημα, διότι αν το έκαναν, τότε πιστεύω ότι θα υπήρχε επανάσταση πριν αύριο το πρωί."

Jean-Luc Godard 2010

Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα.
Η Δύση είναι που χρωστάει στην Ελλάδα.
Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία...
Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε, χρωστά τα πάντα στην Ελλάδα.
Ποιός ανακάλυψε τη Λογική; Ο Αριστοτέλης!
Όλος ο κόσμος χρωστά χρήματα στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει χιλιάδες εκατομύρια για πνευματικά διακαιώματα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Αμεσως!


Ξυλούρης - Πουλημένοι

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ολοκληρώθηκαν οι νεκροψίες των νεκρών Τούρκων ακτιβιστών


Οι φονευθέντες από τους Ισραηλινούς Τούρκοι πυροβολήθηκαν 30 φορές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας. 
 
 
Εννέα Τούρκοι ακτιβιστές που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επιδρομή σε ένα πλοίο που μετέφερε βοήθεια με προορισμό τη Γάζα πυροβολήθηκαν συνολικά 30 φορές και πέντε πέθαναν από τραύματα που προκλήθηκαν από βολές πυροβόλου στο κεφάλι, ανέφερε την Παρασκευή η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν πως οι περισσότεροι άνδρες χτυπήθηκαν με σφαίρες των 9mm, πολλές από τις οποίες ρίφθηκαν από κοντινή απόσταση, ανέφερε ο Guardian, επικαλούμενος τον Γιαλτσίν Μπουγιούκ, αντιπρόεδρο του τουρκικού συμβουλίου ιατροδικαστικής που διενήργησε τις νεκροψίες την Παρασκευή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ένας 60χρονος, ο Ιμπραχίμ Μπιλγκέν, πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στον κρόταφο, στο στήθος, στο γοφό και στην πλάτη, ανέφερε ο Guardian.

Ένας 19χρονος, με το όνομα Φουλκάν Ντογκάν, ο οποίος έχει επίσης αμερικανική υπηκοότητα, πυροβολήθηκε πέντε φορές από απόσταση μικρότερη των 45 εκατοστών, στο πρόσωπο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, δύο στο πόδι και μία στην πλάτη.

Άλλοι δύο άνδρες πυροβολήθηκαν τέσσερις φορές, Πέντε από εκείνους που σκοτώθηκαν πυροβολήθηκαν είτε στο πίσω μέρος του κεφαλιού είτε στην πλάτη, δήλωσε ο Μπουγιούκ, πάντα σύμφωνα με τον Guardian.

Εκτός από όσους σκοτώθηκαν, άλλοι 48 έφεραν τραύματα από πυροβόλο και έξι ακτιβιστών εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη, πρόσθεσε.

Το Ισραήλ δήλωσε πως τα πολλαπλά τραύματα από βολές πυροβόλου δεν σημαίνουν ότι οι πυροβολισμοί ρίφθηκαν για άλλο λόγο εκτός από εκείνον της αυτοάμυνας.

«Η μόνη περίσταση όπου ένας στρατιώτης πυροβόλησε ήταν όταν βρισκόταν σαφώς σε μία απειλητική για τη ζωή κατάσταση», 
δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Guardian.

«Το γρήγορο τράβηγμα της σκανδάλης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μερικές σφαίρες στο ίδιο σώμα, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι βρίσκονταν σε μία κατάσταση απειλητική για τη ζωή»,
είπε ο εκπρόσωπος.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε τον Χαλούκ Ίντσε, επικεφαλής του ινστιτούτου ιατροδικαστικής στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος είπε πως μόνο σε μία περίπτωση υπήρξε τραύμα από μία και μοναδική σφαίρα, στο μέτωπο από μακρινή βολή, ενώ όλα τα άλλα πτώματα εμφανίζουν πολλαπλά τραύματα.

Είπε πως όλες οι σφαίρες εκτός από μία που ανακτήθηκαν από τα πτώματα προέρχονταν από βολές των 9 mm. 

Για την άλλη βολή, ο Ίντσε είπε: 
«Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε αυτό το είδος υλικού να χρησιμοποιείται σε πυροβόλα όπλα. Ήταν απλώς κάτι που περιείχε πολλούς τύπους σφαιρών που χρησιμοποιούνται συνήθως σε κυνηγετικά όπλα. Εισέδυσε στην περιοχή του κεφαλιού στον κρόταφο και τη βρήκαμε ανέπαφη στον εγκέφαλο» .

Κανείς από το ιατροδικαστικό εργαστήριο της Τουρκίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχολιασμό.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίαιη κατάληψη του πλοίου Rachel Corrie

Βίαιη κατάληψη του πλοίου Rachel Corrie και ενός ακόμη μικρότερου σκάφους που μετεφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες Free Gaza και «Ένα καράβι για τη Γάζα», οι στρατιώτες έκαναν χρήση πυρών και κατέλαβαν τα δύο σκα΄φη.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες.

Στο σκάφος, που μεταφέρει βοήθεια που ξεπερνά σε βάρος τον ένα τόνο, επιβαίνουν περίπου 15 άτομα, Ιρλανδοί και Μαλαίσιοι, ανάμεσά τους η κάτοχος του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης του 1976, Μαϊρίντ Μαγκουάιρ και ο Ντένις Χάλιντεϊ, πρώην αξιωματούχος στα Ηνωμένα Έθνη.

Την ίδια ώρα, εφημερίδα του Λιβάνου αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σχεδιάζει να συμμετέχει σε τουρκική ομάδα που θα μεταφέρει με πλοίο ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, συνοδεία πολεμικού σκάφους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αμερικανοί αξιωματούχοι, τους οποίους έχει ενημερώσει ο τούρκος πρωθυπουργός του ζητούν να καθυστερήσει τα σχέδια του.

http://www.skai.gr/news/world/article/145035/viaii-katalipsi-tou-nloiou-rachel-corrie/

Απειλούν με ρεσάλτο οι Ισραηλινοί

Με ρεσάλτο στο φορτηγό πλοίο Rachel Corrie απειλούν οι ισραηλινοί, εάν αυτό εξακολουθεί να αγνοεί τις προειδοποιήσεις για αλλαγή πορείας και συνεχίζει να πλέει προς τη Γάζα, φορτωμένο ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστινίους.

Ήδη το Rachel Corrie αναχαιτίσθηκε νωρίτερα περίπου 35 μίλια (65 χλμ) ανοιχτά της Γάζας.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, τουλάχιστον τρία περιπολικά πλοία του
πολεμικού ναυτικού συνοδεύουν το φορτηγό σε ζώνη 30 με 35 μίλια ανοικτά των μεσογειακών ακτών, σε διεθνή ύδατα.

Εν τω μεταξύ, την προσεχή Πέμπτη 10 Ιουνίου αντιπροσωπεία δασκάλων και καθηγητών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Ένα σχολείο για τη Γάζα» θα επιχειρήσουν να μεταβούν στη Λωρίδα της Γάζας και να παραδώσουν την οικονομική βοήθεια ύψους 78.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε με σκοπό την ανέγερση σχολείων.

Οργή στην Ιαπωνία για ελληνικό ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ του Λούη Ψυχογιού για το κυνήγι δελφινιών προκαλεί την οργή των εθνικιστών στην Ιαπωνία.

Η ιαπωνική εταιρεία διανομής του ντοκιμαντέρ «Ο όρμος» (The cove) του Λούη Ψυχογιού δήλωσε σήμερα ότι η διανομή στις ιαπωνικές αίθουσες της ταινίας που καταγγέλλει το κυνήγι των δελφινιών έχει μπει στο στόχαστρο των εθνικιστών και ότι μία κινηματογραφική αίθουσα ακύρωσε την προβολή της.

Η εταιρεία Unplugged, που διανέμει στην Ιαπωνία την ταινία, διευκρίνισε ότι το ντοκιμαντέρ θα προβαλλόταν σε 26 κινηματογραφικές αίθουσες από τις 26 Ιουνίου, όμως μία από τις δύο αίθουσες στο Τόκιο ακύρωσε την......
προβολή του έπειτα από πιέσεις που δέχθηκε από εθνικιστές.

Ο διευθυντής της εταιρείας διανομής Τακέσι Κάτο διαβεβαίωσε πάντως ότι η εταιρεία του θα κάνει τα πάντα για να προβληθεί κανονικά το ντοκιμαντέρ στις υπόλοιπες αίθουσες.

«Δεν πρόκειται για μία αντι-ιαπωνική ταινία. Θεωρούμε απαραίτητο να διαξαχθεί μία υγιής συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ», δήλωσε ο Κάτο σε ανακοίνωσή του.

Το ντοκιμαντέρ, που φέτος τιμήθηκε με το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, πραγματεύεται το κυνήγι δελφινιών που αποτελεί παράδοση στο χωριό Ταϊτζί και περιέχει σοκαριστικές εικόνες, πολλές από τις οποίες βιντεοσκοπήθηκαν λαθραία, από τη σφαγή των δελφινιών σε ένα μικρό όρμο, το νερό του οποίου γίνεται κόκκινο από το αίμα.

Η απονομή του βραβείου Όσκαρ στο ντοκιμαντέρ αυτό προκάλεσε την οργή των ψαράδων του Ταϊτζί που κατήγγειλαν την «υποκρισία» της Δύσης, η οποία συγκινείται από το κυνήγι των δελφινιών, όμως σκοτώνει βοοειδή και χοίρους στα σφαγεία.

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Για όσους είναι Γεννημένοι μέχρι το 1975!!‏

H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε.

Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία
περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να ...

... μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε..
Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.

Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. 
Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». 
Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά. 

Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα.. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.

Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαιδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση..


Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. 
Τότε δεν υπήρχαν κινητά. 
Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους». Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα. θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.


Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι..

Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. 
Εμείς είχαμε φίλους. 
Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους κα ι βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. 
Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε χιλιάδες μπάλλες ποδοσφαίρου. 
Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.

Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τ ους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;
Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη.. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι.. Τι φρίκη!


Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντιηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ.. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P

Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.

Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν
παιδί...

Επίθεση Ισραηλινών κατά του "στόλου της ελευθερίας" --η Αθήνα διακόπτει την Ελληνοισραηλινή άσκηση "Μίνωας 2010"


Επίθεση κατά του διεθνούς "στόλου της ελευθερίας" που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα πραγματοποίησε νωρίς το πρωί το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό.

 Επίσημη ανακοίνωση του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών κάνει λόγο για 10 νεκρούς και 60 τραυματίες. 

Ωστόσο, σε 16 ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων, ισραηλινός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός ενώ άλλα μέσα κάνουν λόγο για δεκαεννέα νεκρούς. 

Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας Έλληνας

Υπό κατάληψη βρίσκεται και το πλοίο  "Ελεύθερη Μεσόγειος", με 34 Έλληνες. Μονάδα χειρισμού κρίσεων, ενεργοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών και έδωσε στη δημοσιότητα τη τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας 210- 3681730 για τους συγγενείς όσων συμμετέχουν στην αποστολή.

Το Ισραήλ έχει επιβάλει απαγορεύσεις σε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί, ενώ ο υπουργός Εμπορίου της χώρας είπε πως οι εικόνες σίγουρα δεν είναι ευχάριστες και το μόνο που μπορεί, είναι να εκφράσει τη λύπη του για τις απώλειες.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα έξι πλοία της αποστολής που μετέφεραν 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, κατελήφθησαν από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό στα διεθνή ύδατα, 70 ναυτικά μίλια από τη Γάζα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ισραηλινά πλοία προειδοποίησαν τους περίπου 700 ακτιβιστές να  φτάσουν στο λιμάνι Ασντοτ και να ξεφορτώσουν εκεί τους 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, την οποία θα μετέφεραν οι Ισραηλινοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή, το Ισραήλ είχε δηλώσει πως είναι αποφασισμένο να σταματήσει τα πλοία αγνοώντας το τίμημα, χαρακτηρίζοντας όλους τους επιβάτες, υποστηρικτές της "τρομοκρατικής" Χαμάς.

Από την άλλη μεριά, στην πρώτη επίσημη ενημέρωση που έγινε από το Ισραήλ, αναφέρεται ότι ομάδα εκ των επιβαινόντων στο πλοίο επιχείρησαν να λιντσάρουν τους κομάντος και ένας εξ αυτών πήρε το όπλο και άνοιξε πυρ κατά των στρατιωτών.
Τότε δόθηκε εντολή για χρήση των όπλων.

Μονάδα διαχείρισης κρίσεων

Στην Αθήνα ενεργοποιήθηκε αμέσως η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του ΥΠΕΞ.


Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη για εξηγήσεις και του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης.

Το μεσημέρι, ο Ισραηλινός πρέσβης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο.


Λόγω των γεγονότων στη Γάζα η Αθήνα διακόπτει την Ελληνοισραηλινή άσκηση "Μίνωας 2010", που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 26 Μαΐου και επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου.

Νωρίτερα, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβιβ να έρθει σε επαφή και να ζητήσει εξηγήσεις από τις ισραηλινές αρχές ενώ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, επικοινώνησε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα και του ζήτησε άμεση ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που επέβαιναν στα σκάφη.

Οργή στην Τουρκία

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για το θέμα συγκαλείται στην Τουρκία.
"Το Ισραήλ θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Παράλληλα, ο Ισραηλινός Πρέσβης, κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη επίθεση.

Στην Κωνσταντινούπολη, έξω από το ισραηλινό προξενείο, συγκεντρώθηκαν δεκάδες Τούρκοι διαδηλωτές επιχειρώντας να εισβάλουν στο κτήριο.
Οι διαδηλωτές, που πετούσαν πέτρες στο προξενείο, συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Με ανακοίνωσή του, το υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ καλεί τους Ισραηλινούς υπηκόους να εγκαταλείψουν την Τουρκία

Συνεχής ενημέρωση απο τον Στόλο της Ελευθερίας


23:00 Τρία πολεμικά σκάφη του Ισραήλ προσέγγισαν τον Στόλο της Ελευθερίας. Καλούν στον ασύρματο το τουρκικό σκάφος Mavi Marmara. Νεότερα σε λίγο. Μην τηλεφρωνείτε στα σκάφη. Χρειάζονται τα δορυφορικά ελεύθερα.

23:08 Διασταύρωση πληροφοριών από τουρκικό σκάφος. Τα ισραηλινά πολεμικά είναι τρία. Κάνουν αναγνώριση στο Mavi Marmara. Το πλήρωμα κάλεσε τους επιβάτες να φορέσουν σωσίβια. Η επίθεση ουσιαστικά έχει αρχίσει.

23:25 Η επιθετική εμφάνιση των Σιωνιστών γίνεται 120 περίπου μίλια από τη Γάζα. Αυτή τη φορά ανέβηκαν πιο βόρεια. Κάνουν έλεγχο σε σκάφη σε διεθνή χωρικά ύδατα. Συμπεριφέρονται σαν επικυρίαρχοι της Μεσογείου. Βομβαρδίστε με τηλεφωνήματα τα ελληνικά ΜΜΕ.


23:36 Είδηση από το Ισραήλ: Two hours later, Israel Radio broadcast a recording of one of the missile boats warning the flotilla not to approach Gaza. "If you ignore this order and enter the blockaded area, the Israeli navy will be forced to take all the necessary measures in order to enforce this blockade," the radio message continued.

Μεταφράζω: Δυο ώρες αργότερα (σ.σ. εννοεί μετά την αναχώρηση των πυραυλάκατων από τη Χάιφα), το Ισραηλινό Ραδιόφωνο αναμεταδίδει από μία από τις πυραυλάκατους προειδοποίηση προς το Στόλο να μη προσεγγίσει τη Γάζα. «Εάν αγνοήσετε αυτή τη διαταγή και εισέλθετε στην αποκλεισμένη περιοχή, το Ισραηλινό Ναυτικό θα αναγκαστεί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιβάλει τον αποκλεισμό», συνέχισε το ραδιοφωνικό μήνυμα.


23:38 Σήμα κινδύνου από GPS από το Στόλο της Ελευθερίας. Το παραθέτω όπως στάλθηκε:
Date: Sunday, May 30, 2010, 4:24 PM EST

Spot2
Latitude:33.34283
Longitude:33.60121
GPS location Date/Time:05/30/2010 23:24:34 EEST

23:41 Και ένα ηχητικό που μας έστειλε η συντρόφισσα Σάνα

00:04 Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε πριν λίγο: Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να σταματήσει το Στόλο αγνοώντας το τίμημα. Χαρακτήρισε όλους τους επιβάτες υποστηρικτές της "τρομοκρατικής" Χαμάς.

Τα σιωνιστικά καθάρματα προκαλούν.


00:40 Νεότερη είδηση από το Ισραήλ. Αλλα τρία πολεμικά σκάφη αναχώρησαν. Δεν διευκρινίστηκε αν αναχώρησαν από τη Χάιφα ή από άλλο λιμάνι.


01:12 Οπως μετέδωσε το Αλ-τζαζίρα, χιλιάδες άτομα έχουν κλείσει τους δρόμους γύρω από το ισραηλινό προξενείο στην Ισταμπούλ. Απαιτούν να φτάσουν τα πλοία ασφαλή στη Γάζα.

01:16 Aυτή τη στιγμή το Αλ-τζαζίρα μεταδίδει ότι εκατοντάδες παλαιστίνιοι έχουν κατέβει στο λιμάνι της Γάζας, ανεμίζοντας τεράστιες σημαίες. Περιμένουν το Στόλο της Ελευθερίας.

01:22 Στο Mavi Marmara ο κόσμος παραμένει με τα σωσίβια και κάποιοι φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες. Δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν εύκολα το πλοίο τους. Το κομβόι έχει σφίξει το σχησματισμό του και τα πιο μικρά επιβατηγά πλοία(Σφενδόνη και Challenger 1) έχουν πλευρίσει το μεγάλο τούρκικο.Ο Στόλος της Ελευθερίας συνεχίζει για τη Γάζα.

01:46 Το Αλ-Τζαζίρα μετέδωσε ότι φάνηκαν επίσης ισραηλινά αεροσκάφη σε κάποια απόσταση. Επίσης, ότι ο Στόλος της Ελευθερίας ανακαθορίζει την πορεία του ώστε να μην έχει αντιπαράθεση με τους Ισραηλινούς στη διάρκεια της νύχτας.

02:19 Η Χανίν Ζουάμπι, μέλος του Ισραηλινού κοινοβουλίου, που επιβαίνει στο Στόλο της Ελευθερίας, είπε στο Αλ-Τζαζίρα ότι οι ακτιβιστές σκοπεύουν να φτάσουν στη Γάζα, ανεξάρτητα από τα σχέδια που θέλουν να τους σταματήσουν.

«Εάν οι Ισραηλινοί σκοπεύουν να μας σταματήσουν, αυτό θα είναι μια μεγάλη διπλωματική και πολιτική κρίση γι’ αυτούς», είπε η Ζουάμπι. «Εχουμε 50 χώρες που συμμετέχουν στην αποστολή και στέλνουν ένα καθαρό μήνυμα στο Ισραήλ: η διεθνής κοινότητα δεν αποδέχεται την πολιορκία της Γάζας».

02:22 Φωτογραφία από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Ισραηλινό προξενείο στην Ισταμπούλ


03:09 Επικοινωνία με το ναύτη Μιχάλη Γρηγορόπουλο, ώρα 3:00.

Εδώ και ώρα οι Σιωνιστές έχουν πάψει να μας παρενοχλούν. Εχουν μείνει πίσω μας και δεν έχουν δοκιμάσει να επικοινωνήσουν στον ασύρματο.Εχουμε κόψει ταχύτητα για να φτάσουμε στην πιο επικίνδυνη περιοχή μέρα.Συνεχίζουμε κανονικά την πορεία μας προς τη Γάζα. Γύρω στις 4 με 5 τα χαράματα εκτιμούμε ότι θα είναι μια κρίσιμη ώρα.

Το ηθικό είναι ακμαιότατο.

Χαιρετισμούς σε όλους από τη γέφυρα της «Ελεύθερης Μεσογείου».
_________________________________________________________________

05:29 Αιματηρή επίθεση των Σιωνιστών στο Στόλο της Ελευθερίας!

Στις 4:50 ο σιωνιστικός στρατός έκανε επίθεση με ελικόπτερα και φουσκωτά ενάντια στο Στόλο της Ελευθερίας. Με χρήση πραγματικών πυρών κατέλαβε πρώτα το τουρκικό επιβατηγό. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στη Σφενδόνη και στα δυο τουρκικά φορτηγά, τα οποία επίσης κατέλαβαν

Η Ελεύθερη Μεσόγειος συνέχισε την πορεία της. Κάλεσαν το σκάφος να παραδοθεί και πλήρωμα και επιβάτες αρνήθηκαν. Φουσκωτά με άνδρες των σιωνιστικών ενόπλων δυνάμεων κατευθύνονται προς το ελληνικό σκάφος. Υπάρχουν διάφορες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τις οποίες δεν μπορούμε να αναπαράγουμε πριν τις επιβεβαιώσουμε.

05:30 Συνέχεια της προηγούμενης είδησης. Η «Ελεύθερη Μεσόγειος» είναι το μόνο πλοίο που δεν έχει καταληφθεί. Αρνείται να υπακούσει στις εντολές του Ισραηλινού ναυτικού και δηλώνει πως περιμένει οδηγίες από την ελληνική κυβέρνηση.

Βουλευτές και μέλη της Πρωτοβουλίας προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Εξωτερικών αλλά μέχρι τώρα δεν απαντούν τα τηλέφωνα.

05:33 Σκηνές από την αιματηρή επίθεση των Σιωνιστών στο Στόλο της Ελευθερίας από τουρκικά κανάλια









Το Ισραήλ χτυπάει την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γάζα.










ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»
Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.
Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που  έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν απροσδιόριστος αριθμός νεκρών και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.
Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.
Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε  τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που αυτό καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος και κακοποιεί έλληνες πολίτες. 
Ελληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:
να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας
να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ
να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη. 
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. 
Για περισσότερες πληροφορίες
6976127545
6947937777