BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Henry Ford

"Ευτυχώς οι πολίτες της χώρας δεν κατανοούν το τραπεζικό και χρηματικό σύστημα, διότι αν το έκαναν, τότε πιστεύω ότι θα υπήρχε επανάσταση πριν αύριο το πρωί."

Jean-Luc Godard 2010

Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα.
Η Δύση είναι που χρωστάει στην Ελλάδα.
Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία...
Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε, χρωστά τα πάντα στην Ελλάδα.
Ποιός ανακάλυψε τη Λογική; Ο Αριστοτέλης!
Όλος ο κόσμος χρωστά χρήματα στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει χιλιάδες εκατομύρια για πνευματικά διακαιώματα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Αμεσως!


Ξυλούρης - Πουλημένοι

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Οι σκλάβες της Ευρυπίδιου - Πρωταγωνιστές Στ. Θεοδωράκης

Κλικ στον τίτλο για να δείτε το βίντεο απο το site της εκπομπής.

Περίληψη: Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας που πλέον έχει μετατραπεί σε γκέτο πορνείας και ναρκωτικών είναι το «σκηνικό» των «Πρωταγωνιστών» με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Οι ρεπόρτερ της εκπομπής έζησαν για τρεις εβδομάδες στους σκοτεινούς δρόμους της Αθήνας (Ευριπίδου-Σοφοκλέους-Σωκράτους-Μενάνδρου-Ικτίνου κ.α.) και «κατέγραψαν» το μαρτύριο των μαύρων γυναικών που εκδίδονται στο ιστορικό κέντρο της.

Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, τα κορίτσια από τη Νιγηρία εξομολογούνται στον Σταύρο Θεοδωράκη τη δράση των κυκλωμάτων πορνείας, τα βουντού και τους όρκους σιωπής που τις υποχρεώνουν να κάνουν, το «ακριβό» πέρασμα στην Ευρώπη, τα νυχτερινά βίτσια των πελατών τους.

Επίσης, η εκπομπή διερευνά το ρόλο της αστυνομίας, της δικαιοσύνης, των Εκκλησιών στις οποίες ανήκουν, αλλά και των μη κυβερνητικών Οργανώσεων σε αυτές τις υποθέσεις trafficking που έχουν χαρακτηρισθεί ως οι δυσκολότερες στην Ευρώπη.

Ανάμεσα στις ιστορίες που θα παρουσιασθούν είναι και αυτές της Φλώρας και της Μπέττυς.

Η Φλώρα είναι 26 ετών, κατάγεται από το Μπενίν της Νιγηρίας και έχει 13 αδέλφια. 'Ηρθε στην Ελλάδα πριν 4 χρόνια. Με τις τελετές βουντού στις οποίες συμμετείχε στη χώρα της, δεσμεύτηκε να έρθει στην Ευρώπη και να δουλεύει μέχρι να μαζέψει 40.000 ευρώ για το «μπος» της. Κατά μέσο όρο, τα 2 χρόνια που δούλευε για το «μπος» -όπως η ίδια συχνά το αποκαλεί- είχε περίπου 5 πελάτες κάθε βράδυ.

Η Φλώρα είναι μια από τις ελάχιστες κοπέλες σε όλη την Ευρώπη, η οποία συνεργάσθηκε με τις αστυνομικές αρχές και οδήγησε στη φυλακή τους εκμεταλλευτές της.

Η Μπέττυ ήρθε ανήλικη από τη Νιγηρία στην Ελλάδα. Βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και εγκλωβίσθηκε από τους σωματέμπορους σε ένα διαμέρισμα της πόλης. Κατάφερε όμως να αποδράσει από το σπίτι και να φθάσει στην αστυνομία. Σήμερα έχει βρει καταφύγιο σε ξενώνα μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Έβρεξε "ζελέ"......