BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Henry Ford

"Ευτυχώς οι πολίτες της χώρας δεν κατανοούν το τραπεζικό και χρηματικό σύστημα, διότι αν το έκαναν, τότε πιστεύω ότι θα υπήρχε επανάσταση πριν αύριο το πρωί."

Jean-Luc Godard 2010

Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα.
Η Δύση είναι που χρωστάει στην Ελλάδα.
Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία...
Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε, χρωστά τα πάντα στην Ελλάδα.
Ποιός ανακάλυψε τη Λογική; Ο Αριστοτέλης!
Όλος ο κόσμος χρωστά χρήματα στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει χιλιάδες εκατομύρια για πνευματικά διακαιώματα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Αμεσως!

Ξυλούρης - Πουλημένοι

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Η απάτη της υπερθέρμανσης, τα ενεργειακά πιστοποιητικά και ο πόλεμος στην ιδιοκτησία.Αυτή η ιστορία τρόμου που λέγεται "υπερθέρμανση του πλανήτη" πάντα δεν μου καθόταν πολύ καλά. 

Το βίντεο αυτό παρουσιάζει την επιστημονική άποψη εκείνων, που δεν δέχονται  πως για όλα φταίει η ανθρώπινη τεχνολογία, όπως τα αυτοκίνητα, τα εργοστάσια κλπ. 

Οι επιστήμονες που αναπτύσουν τις απόψεις τους σε αυτό το βίντεο, δεν δέχονται την σχέση CO2 και θερμοκρασίας όπως μας την παρουσιάζουν σήμερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η επιστημονική κοινότητα. 

Δηλαδή δεν δέχονται πως η αύξηση του CO2 φέρνει και αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη. 

Αντίθετα αποδεικνύουν πως πρώτα αυξάνεται η θερμοκρασία στον πλανήτη και μετά απο λίγα χρόνια ακολουθεί και η αύξηση του CO2. 

Ένα απο τα επιχειρήματά τους που μου έκανε εντύπωση, είναι πως οι ωκεανοί κάθε μέρα μαζεύουν μεγάλες ποσότητες CO2 απο την ατμόσφαιρα ( το οποίο είναι και βασικό στοιχείο της ατμόσφαιρας) και όταν ο ήλιος δύσει, μεγάλες ποσότητες CO2 εκπέμπονται πίσω στην ατμόσφαιρα και πάλι, απο τους ωκεανούς του πλανήτη μας. Μια διαδικασία απολύτως φυσική που πάντα έτσι γινότανε. Το CO2 που κάθε βράδυ εκπέμπεται απο τους ωκεανούς είναι 1000 φορές περισσότερο απο αυτό που εκπέμπουν όλα τα αυτοκίνητα, τα εργοστάσια κλπ παγκοσμίως. 

Αποδεικνύουν πως οι μεταβολές στην θερμοκρασία του πλανήτη μας, συμβαίνουν μόνο λόγο των ηλιακών κηλίδων και καταιγίδων. Όταν ανέβει ή κατέβει η θερμοκρασία στον πλανήτη λόγω λοιπόν της δραστηριότητας του ηλίου, μετά απο λίγα χρόνια θα ανέβει ή θα κατέβει αντίστοιχα και το CO2.

Όλες οι επιστημονικές παρατηρήσεις απο τότε που ο άνθρωπος ξεκίνησε να καταγράφει τα κλιματικά στοιχεία δείχνουν αυτά που λένε οι επιστήμονες σε αυτό το βίντεο. 

Δεν τα λένε κάποιοι συνωμοσιολόγοι μπακάληδες, λογιστές, δασκαλοι, ή δεν ξέρω τι άλλο. Τα λένε επιστήμονες που όλη τους η ζωή είναι να μελετούν το κλίμα. 

Όπως επίσης λένε πως όποιος επιστήμονας πει αυτά που λένε αυτοί και προσπαθήσει να ξεσκεπάσει την μεγάλη απάτη αν δεν χάσει την δουλειά του, θα μείνει χωρίς κεφάλαια για την έρευνά του και φυσικά περιθωριοποιημένος απο το επιστημονικό κατέστημένο. 

Ένα μεγάλο ψέμα μας σερβίρουν με σκοπό να μας βάλουν να πληρώνουμε και φόρους για κάτι που δεν κάνουμε!!! Και ξεκινά φίλοι μου .... με τα ενεργειακά πιστοποιητικά.....

Δείτε το, θα σας βάλει σε προβληματισμό. 

Τώρα που μας ζητούν τα περιβόητα ενεργειακά πιστοποιητικά για τα ακίνητα μας, και πολύ μυαλό δεν θέλει, σύντομα θα μας βάλουν και πρόστιμα για όσα ακίνητα θα βγούν μετά την πιστοποίηση ενεργοβόρα, πρέπει να καταλάβουμε πως μας εξαπατούν με τρόπο ανήθικο. Ξέρετε ποιό μπορεί να είναι πιθανά, το αύριο για όλους μας;

Ήδη σήμερα, οι φόροι που πληρώνουμε είναι μεγάλοι. Ένας που νοικιάζει πχ το ακίνητό του, δίνει στην εφορία σχεδόν το 33% απο το εισόδημα αυτό. 

Αν αύριο το ακίνητο αυτό επιβαρυνθεί και με πρόστιμο ως ενεργοβόρο καταλαβαίνουμε πως η εκστρατεία μείωσης του εισοδήματος θα φτάσει στο μεδούλι της Ελληνικής ραχοκοκκαλιάς, ( που έτσι θα γίνει, γιατί η ελάχιστη αποδεκτή ενεργειακή κατηγορία είναι η Β που θα αφορά τα κτήρια που θα χτιστούν απο δω και πέρα που θα πρέπει να ακολουθήσουν τον νέο ενεργειακό κανονισμό - τα υπόλοιπα θα είναι κάτω απο αυτή την κατηγορία και για να φτάσουν να είναι κατηγορίας Β και να γλιτώσουν το χαράτσι, το κόστος των απαιτούμενων αλλαγών θα είναι προσιτό σε ελάχιστους.)


Έτσι, θα είναι ασύμφορο να διατηρεί κανείς ένα τέτοιο ενεργοβόρο ακίνητο και μην μπορώντας να πληρώνει το πρόστιμο, θα αποφασίζει να το πουλήσει. 
Όμως ποιός θα αγοράσει ένα ακίνητο που είναι φορτωμένο με ένα πρόστιμο; Δύσκολο σωστά; 

Ίσως μια μέρα να τα παρατάει ο άνθρωπος ή να τα χαρίζει στο κράτος, για να προσπαθήσει να επιβιώσει σε ένα σπίτι το οποίο, ίσως να είναι και αυτό επιβαρυμένο με πρόστιμο ως ενεργοβόρο , αφού η πλειοψηφία των Ελληνικών κτηρίων είναι παλιές κατασκευές.