BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Henry Ford

"Ευτυχώς οι πολίτες της χώρας δεν κατανοούν το τραπεζικό και χρηματικό σύστημα, διότι αν το έκαναν, τότε πιστεύω ότι θα υπήρχε επανάσταση πριν αύριο το πρωί."

Jean-Luc Godard 2010

Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα.
Η Δύση είναι που χρωστάει στην Ελλάδα.
Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία...
Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε, χρωστά τα πάντα στην Ελλάδα.
Ποιός ανακάλυψε τη Λογική; Ο Αριστοτέλης!
Όλος ο κόσμος χρωστά χρήματα στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει χιλιάδες εκατομύρια για πνευματικά διακαιώματα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Αμεσως!


Ξυλούρης - Πουλημένοι

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

«Σπιράλ θανάτου» ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=25948948


«Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα!»

 

Υμνητικό -κατά την αντίληψη των Γερμανών- ήταν το άρθρο της Ινές Τσετλ, επικεφαλής του διεθνούς τμήματος της γερμανικής έκδοσης των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου: 

«Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα!» το τιτλοφορούσε. «Ενα πράγμα είναι καθαρό. Αυτός είναι ο άνθρωπός μας εκεί στην Αθήνα. Δεύτερη ευκαιρία δεν υπάρχει», υπογράμμιζε εκ νέου κλείνοντας το άρθρο. 

 

«Ανθρωπό τους» αποκαλεί τον Γ. Παπανδρέου. Αυτό είναι μεγάλο κομπλιμέντο για ένα αλαζονικό γερμανικό μυαλό, το οποίο βεβαίως ούτε καν διανοείται τι είδους αντανακλαστικά του ελληνικού λαού ενεργοποιεί μια τέτοια διατύπωση.

 

 Το «πνεύμα των ηρώων» της ελληνικής αρχαιότητας αποδίδει στον πρωθυπουργό η γερμανική εφημερίδα.

Εξηγεί το γιατί: 

«Φορτώνει στον λαό του το πιο κτηνώδες (!) πρόγραμμα αγωγής (σ.σ. λιτότητας) που έχει δει ποτέ η Ευρώπη», γράφει ενθουσιασμένη. 

«Η Ελλάδα είναι τώρα το πλοίο-στρατόπεδο της Ευρώπης. Επανενσωμάτωση με το σκληρό ταξίδι. Σε περίπτωση που οι Ελληνες το αντέξουν, θα είναι άλλη χώρα», πανηγύριζε.

 

 Οι Γερμανοί είναι ωμοί. 

Η αρθρογράφος εξηγεί χωρίς περιστροφές γιατί χρωστούν ευγνωμοσύνη στον Γ. Παπανδρέου: 

«Σε σύγκριση με την τωρινή δίαιτα λιτότητας, η χρεοκοπία θα ήταν ο πιο άνετος δρόμος για τους Ελληνες. Σχεδόν το 80% των δανείων έρχονται από το εξωτερικό. Ετσι, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, οι ίδιοι οι Ελληνες θα τη γλίτωναν συγκριτικά ανενόχλητοι!», ομολογεί. 

Αναγνωρίζει, δηλαδή, ότι η λιτότητα επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό για να μη χάσουν χρήματα οι γερμανικές και άλλες τράπεζες που έχουν δανείσει την Ελλάδα.

Τι κέρδισε η Ελλάδα από αυτήν τη στάση του πρωθυπουργού; 

Βραχυπρόθεσμα, το τριετές «πακέτο βοήθειας». Με βαρύ αντάλλαγμα την απώλεια της οικονομικής εθνικής ανεξαρτησίας λόγω της επιβολής καθεστώτος επικυριαρχίας του ΔΝΤ και της ΕΕ. 

Μακροπρόθεσμα, γλιτώσαμε τουλάχιστον την πτώχευση; Πιθανότατα όχι, αν πιστέψουμε το επίσης γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», το οποίο στην αγγλική ηλεκτρονική του έκδοση αναρωτιέται ήδη από τους τίτλους του αν η Ελλάδα «εισέρχεται σε σπιράλ θανάτου»! 

Μας θεωρούν χρεοκοπημένους αναπότρεπτα όχι μόνο το «Σπίγκελ», αλλά διαρκώς και περισσότεροι οικονομολόγοι. 

Το 43% των οικονομολόγων που ρώτησε σε δημοσκόπηση το Ρόιτερς θεωρούν τώρα ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει την επόμενη πενταετία. Το ποσοστό αυτό ήταν 33% τον Μάιο. Είναι προφανές ότι η υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς επικυριαρχίας της ΕΕ και του ΔΝΤ καταβαράθρωσε ακόμη περισσότερο το κύρος της χώρας. 

Το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε στη... στρατόσφαιρα: από 115% του ΑΕΠ, που ήταν στα τέλη του 2009, εκτοξεύθηκε τον Ιούνιο στο 137,2%! 

Το χρέος, δηλαδή, αυξάνεται με σαφώς ταχύτερους ρυθμούς από όσο μας έλεγαν ότι θα αυξανόταν αν δεν μπαίναμε υπό καθεστώς ΕΕ - ΔΝΤ! 

Οσο για τα περιβόητα «σπρεντ», με τα οποία μας είχαν τρελάνει μέχρι να μας βάλει η κυβέρνηση σε καθεστώς ξένης επικυριαρχίας, πάνε ασυγκρίτως... χειρότερα από πριν! 

Ενώ, δηλαδή, πριν από το αποκρουστικό Μνημόνιο δανειζόταν η χώρα με 3% - 4% ακριβότερα από τη Γερμανία, τώρα τα «σπρεντ» έχουν απογειωθεί γύρω στο... 9% - 10%! 

Βάσανα δίχως τέλος συνεπιφέρει το Μνημόνιο. 

Σε «καμένη γη» μετέτρεψαν την ελληνική οικονομία ΕΕ, ΔΝΤ και κυβέρνηση -και τα χειρότερα είναι δυστυχώς μπροστά μας. 

Ηδη η Κομισιόν προετοιμάζει το έδαφος για την επιβολή νέων μέτρων σε λίγους μήνες. 

«Στην ελληνική κοινωνία αναβράζει ένα μείγμα φόβου, έλλειψης προοπτικής και οργής» διαπιστώνει το «Σπίγκελ».

Κοινωνική έκρηξη περιμένουν όλοι. 
«Ολόκληρη η χώρα βυθίζεται σε κατάθλιψη. Παντού φαίνεται ότι τα πράγματα πάνε μόνο προς τα κάτω. Το σπιράλ συνεχίζει να στρέφεται ασταμάτητα. Διέξοδος δεν είναι ορατή. Το χειρότερο όμως είναι ότι σχεδόν κανένας δεν έχει πια ελπίδα ότι κάποια μέρα τα πράγματα θα καλυτερέψουν», γράφει. 

«Πρώτα η κατάθλιψη, έπειτα η έκρηξη», αποφαίνεται.