BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Henry Ford

"Ευτυχώς οι πολίτες της χώρας δεν κατανοούν το τραπεζικό και χρηματικό σύστημα, διότι αν το έκαναν, τότε πιστεύω ότι θα υπήρχε επανάσταση πριν αύριο το πρωί."

Jean-Luc Godard 2010

Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα.
Η Δύση είναι που χρωστάει στην Ελλάδα.
Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία...
Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε, χρωστά τα πάντα στην Ελλάδα.
Ποιός ανακάλυψε τη Λογική; Ο Αριστοτέλης!
Όλος ο κόσμος χρωστά χρήματα στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει χιλιάδες εκατομύρια για πνευματικά διακαιώματα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Αμεσως!

Ξυλούρης - Πουλημένοι

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Ελληνική παραλία στον Τάμεση!

              Πρωτοβουλία του γραφείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο

 

 

Μία απρόσμενη γεύση από Ελλάδα παίρνουν από την Πέμπτη και για τις επόμενες εννέα ημέρες κάτοικοι και επισκέπτες του Λονδίνου που περνούν από τον πολυσύχναστο πεζόδρομο της νότιας όχθης του Τάμεση.

Με πρωτοβουλία του γραφείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο εκατοντάδες τόνοι άμμου συγκεντρώθηκαν σε ένα χώρο 1200 τετραγωνικών μέτρων στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, ώστε σε συνδυασμό με τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες, τα τραπεζάκια και το μπαρ που έχει στηθεί να μεταφέρουν νοητά τους πολυάσχολους Λονδρέζους σε κάποιο ελληνικό νησί. 

 

Το σκηνικό της ελληνικής παραλίας συμπληρώνεται από ελληνική μουσική, ζωντανή και ηχογραφημένη, δρώμενα για παιδιά και μεγάλους, όπως ζωγραφική προσώπου ή αγώνες μπιτς βόλεϊ καθώς και τουριστικά περίπτερα των πιο δημοφιλών προορισμών για τους Βρετανούς.

Σκοπός της πρωτοβουλίας του ΕΟΤ είναι να δώσει μία πολυπόθητη ώθηση στο τουριστικό ρεύμα από τη Βρετανία, ιδίως φέτος που λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και οι Βρετανοί, οι περισσότεροι αλλάζουν τις συνήθειές τους κλείνοντας τις διακοπές τους σχετικά αργά. 

 

Η διευθύντρια του ΕΟΤ Βρετανίας, Σοφία Παναγιωτάκη εξέφρασε την ευχή η ελληνική παραλία στον Τάμεση να πείσει τους Βρετανούς να επισκεφθούν με τις οικογένειές τους την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Στα εγκαίνια της παραλίας, που θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 27 Ιουνίου, παρέστη ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Νικόλας Κανελλόπουλος, ενώ από σήμερα το παρόν θα δώσει και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Κανελλόπουλος δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκστρατείας με τίτλο You in Greece, «Εσύ στην Ελλάδα», που αποσκοπεί στο να παρουσιάσει την επίσκεψη στη χώρα ως μία προσωπική και αμίμητη εμπειρία για καθένα επισκέπτη ξεχωριστά, βασιζόμενη σε προσωπικές μαρτυρίες τουριστών.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ δήλωσε ότι η Ελλάδα προσφέρει πολλά περισσότερα από το γνωστό μοντέλο «ήλιος, θάλασσα, άμμος», τονίζοντας την έμφαση που δίνεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός και ο ναυτικός τουρισμός, στην ανάπτυξη του οποίου θα συμβάλλει και η άρση του καμποτάζ, όπως σημείωσε ο κ. Κανελλόπουλος. 

 

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η διεθνής κρίση περιορίζει την επιθυμία ή τη δυνατότητα του κόσμου για διακοπές, ωστόσο εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία λέγοντας ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα παραμένει στις αντιλήψεις των τουριστών ως υψηλού επιπέδου αυθεντικός προορισμός.


http://www.skai.gr/news/world/article/146131/elliniki-naralia-ston-tamesi/