BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Henry Ford

"Ευτυχώς οι πολίτες της χώρας δεν κατανοούν το τραπεζικό και χρηματικό σύστημα, διότι αν το έκαναν, τότε πιστεύω ότι θα υπήρχε επανάσταση πριν αύριο το πρωί."

Jean-Luc Godard 2010

Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα.
Η Δύση είναι που χρωστάει στην Ελλάδα.
Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία...
Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε, χρωστά τα πάντα στην Ελλάδα.
Ποιός ανακάλυψε τη Λογική; Ο Αριστοτέλης!
Όλος ο κόσμος χρωστά χρήματα στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει χιλιάδες εκατομύρια για πνευματικά διακαιώματα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Αμεσως!


Ξυλούρης - Πουλημένοι

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Όσο υπάρχουν άνδρες αληθινά Αρσενικά. ... Σπ. Φωκάς .

πηγή: http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/01/blog-post_9967.html

Σ.Φωκάς: «Δεν συγχωρώ τον Σαμαρά, έφερε δολοφόνους».....

 

Είναι από τους ελάχιστους Έλληνες ηθοποιούς που έκανε στ΄ αλήθεια διεθνή καριέρα. Έζησε τη μισή του ζωή στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο θαυμαστό κόσμο του Χόλιγουντ και όχι μόνο, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. 

Σήμερα, ο Σπύρος Φωκάς, μιλώντας αποκλειστικά στο “newsbomb.gr” δηλώνει τόσο απογοητευμένος, που ακόμα και σε αυτή την ηλικία, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγει και πάλι, μην αντέχοντας την κατάντια, όπως λέει, στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα του.
 

 

Αλήθεια, σκέφτεστε να ξαναφύγετε από την Ελλάδα;
Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας. Αυτή την Ελλάδα που λατρέψαμε όλοι, την κατάντησαν μια σαβούρα. Όλοι είναι σε ένα τρελό τρέξιμο, αλλά όχι για τίποτα καλό. Έχω απογοητευτεί τόσο, που λέω να ξαναφύγω. Να ξαναπάρω το δισάκι μου και να την κάνω. Αν ήμουν πιο νέος θα είχα ήδη φύγει. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσει η Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση. Εγώ ήμουν πάντα περήφανος για τη χώρα μου και άσχετα με το τι μπορεί να πω εδώ, στο εξωτερικό δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Αλλά παραγίναμε αστείοι. Δεν μας παίρνει πια κανείς στα σοβαρά.
 

 Γιατί;
Γιατί είμαστε ένα κακό πράγμα. Δεν έχουμε χιούμορ, αλλά έχουμε πλάκα. Με το πρόγραμμα είμαστε τσακωμένοι. Από τους πατεράδες μας που αγωνίστηκαν στην Αλβανία, φτάσαμε στο: «Ααααχ! Μου αργεί το ραντεβού στο κομμωτήριο του Τζωρτζ!». Αυτό μας απασχολεί μόνο; Δηλαδή, μας απασχολεί ότι η Μπεζεντάκου πήγε στην Κύπρο; Είδα ότι είχαν 10 λεπτά ρεπορτάζ για το ότι πήγε η Μπεζαντάκου στην Κύπρο και είπα: «δεν είμαστε καλά. Εδώ χάνεται η χώρα…». Παρόλα αυτά, έξω, μη μου κατηγορήσει κανείς την Ελλάδα, θα του δαγκώσω το λαρύγγι, αλλά εδώ, μπορώ να τα λέω τα πράγματα όπως έχουν.
 

Πως βλέπετε το μνημόνιο και τα μέτρα που συνεπάγεται;
Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Δεν καταλαβαίνω τι μέτρα είναι αυτά. Γιατί αυτοί, και κυρίως οι πολιτικοί με τα πολλά λεφτά και τις off shore, έχουν δικηγόρους, εταιρείες στο εξωτερικό και δεν μπορείς να τους ακουμπήσεις. Η μαφία τα κάνει αυτά. Οι πολιτικοί μας έχουν έναν ήρωα, τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος τους είδε, κατάλαβε περί τίνος πρόκειται και τους είπε «άι σιχτίρ» και σηκώθηκε κι έφυγε στο χωριό του. Ο μόνος που του φιλάω το χέρι. Του φιλάω το χέρι. Και για ό,τι κάνει τώρα, αλλά κυρίως για ό,τι έκανε τότε. Ήλπιζα να υπάρξει κάπου ένας αδριάντας του Γλέζου.
 

Κανένας από τους σημερινούς πολιτικούς αρχηγούς δεν σας εκφράζει;
Από τον Γιώργο Παπανδρέου ήλπιζα πολλά. Γιατί οι άλλοι τα είχαν κάνει σκατά και είπα: πιο πολύ σκατά δεν μπορεί να τα κάνει. Δυστυχώς, όμως, φάνηκε ότι τον κρατάνε οι ξένοι και του λένε: κάνε εκείνο και κάνε το άλλο. Δεν έχουμε πια ελληνικές πρωτοβουλίες.


Ο κ. Σαμαράς;
Πώς να τον δω; Μας έφερε ένα άλλο τανγκό. Άνοιξε τότε τα σύνορα και μπήκαν οι δολοφόνοι. Γι αυτό δεν έφυγε από τη ΝΔ; Αυτό δεν το συγχωρώ εύκολα. Δεν είχαμε μέχρι τότε εγκληματικότητα στην Ελλάδα. Αυτά που ανακοινώνουν περί εγκληματικότητας είναι το 1/3 από αυτά που πραγματικά συμβαίνουν. Γενικά, είναι δυνατόν να μην φταίει κανένας; Δεν πιστεύω ότι θα μπει κανένας πολιτικός φυλακή. Εδώ ταράχτηκε η Ελλάδα ολόκληρη για το Βατοπέδι και βγήκε ο Καραμανλής και είπε ότι δεν φταίει κανείς, όλοι είναι αθώοι. Έκανε τις εκλογές και όλα αυτά παραγράφονται. Κρίμα…


Ράνια Καρατζαφέρη
http://www.newsbomb.gr/