BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Henry Ford

"Ευτυχώς οι πολίτες της χώρας δεν κατανοούν το τραπεζικό και χρηματικό σύστημα, διότι αν το έκαναν, τότε πιστεύω ότι θα υπήρχε επανάσταση πριν αύριο το πρωί."

Jean-Luc Godard 2010

Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα.
Η Δύση είναι που χρωστάει στην Ελλάδα.
Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία...
Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε, χρωστά τα πάντα στην Ελλάδα.
Ποιός ανακάλυψε τη Λογική; Ο Αριστοτέλης!
Όλος ο κόσμος χρωστά χρήματα στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει χιλιάδες εκατομύρια για πνευματικά διακαιώματα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Αμεσως!


Ξυλούρης - Πουλημένοι

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

OI ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΝ TOYΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ!









Το διάγραμμα δείχνει την δομή της πολυεθνικής εταιρείας ΜΟΝSANTO, η οποία δημιουργεί και διαθέτει γενετικά μεταλλαγμένους και στειρωμένους σπόρους και μαζί με άλλες πολυεθνικές του είδους της επιβάλλει παγκόσμιες πολιτικές απαγόρευσης των φυσιολογικών σπόρων. (Kάνετε κλικ στο διάγραμμα για μεγέθυνση.)

Δείτε τι βρήκε ένας διακεκριμένος ερευνητής με ηθικές αρχές του Πανεπιστημίου του Aberdeen, o
Dr Arpad Pusztai,
για τα μεταλλαγμένα, και τι του έκαναν οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις που τις προσκυνούν:









O Dr Arpad Pusztai σπούδασε χημεία στην Ουγγαρία και Φυσιολογία στην Αγγλία. Πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει εργασθεί 50 χρόνια σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, έχει δημοσιεύσει περίπου 300 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες και έχει γράψει/επιμεληθεί 12 επιστημονικά βιβλία.

Ολόκληρο το σχετικό με το ανωτέρω βίντεο πρωτότυπο επιστημονικό άρθρο του δόκτορα Arpad Pusztai: 


Μερικά επιστημονικά άρθρα άλλων επιστημόνων του κλάδου του που αναφέρονται εκτεταμένα στην έρευνα του δόκτορα Pushtai:

Η ιστοσελίδα του δόκτορα Pusztai:  




(Eίναι πολύ ενδιαφέρουσα τόσο για την αποκάλυψη όλων των παραποιήσεων των πορισμάτων των ερευνών του για την ασφάλεια των μεταλλαγμένων τροφίμων (πατάτας, καλαμποκιού, ντομάτας κλπ) από πολυεθνικές εταιρείες και κυβερνήσεις όσο και για την αποκάλυψη των προσπαθειών παραποίησης των δεδομένων των ερευνών του από επιστημονικά έντυπα.)
πολύ ενδιαφέροντα άρθρα για το θέμα στα ελληνικά:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τα ακόλουθα είναι ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ http://www.biotechwatch.gr/

Νέα νομοθεσία της Ε.Ε. για τους σπόρους: 
Απειλή για τις τοπικές ποικιλίες, ευνοϊκή για πατέντες & τεχνολογίες ελέγχου




Μια νέα αναθεώρηση της νομοθεσίας της Ε.Ε. σχετικά με την εμπορία σπόρων που αναμένεται να ισχύσει σύντομα, δείχνει να αποτελεί ουσιαστική απειλή για την διατήρηση και κυκλοφορία των τοπικών ποικιλιών, οδηγώντας μέχρι και στην απαγόρευση τους.


Αντίθετα οι προτεινόμενες ρυθμίσεις ευνοούν τις μεγάλες εταιρείες σπόρων μέσω της επέκτασης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και την προώθηση νέων τεχνολογιών έλεγχου για όλες τις εμπορικές φυτικές ποικιλίες.






Διατήρηση της ποικιλομορφίας; όχι και τόσο..

Χωρίς να έχει γίνει δημόσια αντιληπτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αρχίσει να αναθεωρεί την νομοθεσία της Ε.Ε. σχετικά με την εμπορία σπόρων από το 2008. 

Μέχρι και πριν μερικά χρόνια, η εμπορία σπόρων μη εγγεγραμμένων ποικιλιών (τοπικών, παραδοσιακών και ιδιοπαραγώμενων) δεν υφίσταντο στις περισσότερες χώρες κάποιο ουσιαστικό έλεγχο, μιας και αποτελούσαν σχετικά μικρό κομμάτι της αγοράς και διακινούνταν χωρίς ανταγωνιστικές εμπορικές προθέσεις. 

Τον Ιούνιο του 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε μια οδηγία σχετικά με την διατήρηση συγκεκριμένων ποικιλιών καταλήγοντας σε μια σειρά οδηγιών, οι οποίες εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε χώρα της Ε.Ε.. 

Ο ρόλος τους είναι η ρύθμιση της εμπορικής κυκλοφορίας φυλών ζώων, φυτικών ποικιλιών προσαρμοσμένων σε τοπικές συνθήκες καθώς και εκείνων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. 

Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. θα υποχρεωθούν σύντομα, πιθανότατα εντός τους 2010, να ενσωματώσουν τις σχετικές οδηγίες στην εθνική τους νομοθεσία.


Ωστόσο, παρόλο τον τίτλο “για την διατήρηση της ποικιλομορφίας", οι οδηγίες αυτές δεν έχουν συνάδει μέχρι τώρα με τον σκοπό τους, το να σταματήσει δηλαδή η απώλεια αγροτικής βιοποικιλότητας και να απλοποιηθεί η σχετική νομοθεσία. 

Όπως έχει επισημανθεί, αν και επέτρεψαν την καταχώρηση τοπικών ποικιλιών στους επίσημους καταλόγους, παράλληλα έχουν δημιουργηθεί και πολλά υπερβολικά γραφειοκρατικά εμπόδια. 

Τρεις προϋποθέσεις αυτών θεωρούνται ιδιαίτερα παράλογες και εκτιμάται ότι εμπεριέχουν κατά πολύ τον κίνδυνο απαγόρευσης των μη καταχωρημένων ποικιλιών: 

Η ανάγκη απόδειξης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης ποικιλίας, ο περιορισμός και διανομή των τοπικών σπόρων μόνο στις περιοχές καταγωγής τους και ο ποσοτικός περιορισμός της καλλιέργειας των ποικιλιών σε αναλογία με τις εμπορικές ποικιλίες.


Οι πιέσεις του λόμπι της βιομηχανίας σπόρων


Σημαντικό ρόλο για την μορφοποίηση των παραπάνω οδηγιών φαίνεται να έπαιξε η σποροπαραγωγική βιομηχανία, με διεθνής πια επιχειρηματική δραστηριότητα και με τις δέκα μεγαλύτερες εταιρίες να ελέγχουν το 67% της αγοράς. 

Μεταξύ αυτών βρίσκονται κολοσσοί όπως η Monsanto, Bayer και η Syngenta οι οποίες, πέρα της χημικής και βιοτεχνολογικής βιομηχανίας, έχουν εξαπλωθεί ραγδαία και στο χώρο της εμπορίας σπόρων και εφαρμόζουν εδώ και καιρό έντονες πιέσεις ως λόμπι στην Ε.Ε. για την νέα νομοθεσία, απαιτώντας την ενίσχυση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και την προστασίας τους. 


Οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι χάνουν αυτή τη στιγμή το 40% των εν δυνάμει αγορών λόγω “παράνομης αναπαραγωγής”, όπως την ονομάζουν, καθώς και λόγω της σποροπαραγωγής μη-καταχωρημένων ποικιλιών. 

Τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας σπόρων εκπροσωπούνται σε όλες τις ηπείρους εντός της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία Νέων Φυτικών Ποικιλιών (UPOV) μέσω πολιτικών που αφορούν την Προστασία των Φυτικών Ποικιλιών (PVP).


Μοριακό “barcode” για τα φυτά..


Μέχρι τώρα η γενετική μηχανική έδειχνε να εξυπηρετεί την βιομηχανία ως ιδανική λύση για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς οι γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες μπορούν να πατενταριστούν και να εντοπιστούν στα χωράφια μέσω του γενετικού τους κώδικα. 

Οι γεωργοί που δεσμεύονται με σχετικά συμβόλαια, μπορούν να μηνυθούν για παράνομη αναπαραγωγή, σε περίπτωση που φυλάξουν και εμπορευθούν το γ.τ. σπόρο. 

Η βιοτεχνολογική βιομηχανία έχει αρνηθεί να αναλάβει την ευθύνη για τις τυχόν επιμολύνσεις χωραφιών και εμμένει σε θέσπιση ποσοτικών ορίων που επιτρέπουν την περιορισμένη γενετική μόλυνση σε καλλιέργειες χωρίς γ.τ.ο., χωρίς αυτό να αναγράφεται στην ετικέτα.






Δεδομένης της εντεινόμενης Ευρωπαϊκής αντίστασης στους γ.τ.ο. Η βιομηχανία εισηγείται τώρα άλλες σχετικές τεχνολογικές λύσεις. 



Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις περί εμπορίας σπόρων, επιδιώκουν την δυνατότητα ταυτοποίησης των ποικιλιών μέσω μιας τεχνολογίας γενετικής ακολουθίας, γνωστή και ως Μοριακή Σήμανση



Η τεχνολογία αυτή-η οποία δεν πρόκειται για γενετική τροποποίηση-θα επιτρέψει τις εταιρείες να αναγνωρίζουν τις ποικιλίες τους στο χωράφι και να αποφευχθεί έτσι η εκ νέου σπορά τους το επόμενο έτος. 



Αγνοείται ωστόσο ο κίνδυνος πως αυτές οι γενετικές αλληλουχίες θα μπορούσαν να εμφανιστούν και να εντοπιστούν σε ένα γειτονικούς αγρούς, λόγω άθελης διασταύρωσης και γονιμοποίησης των φυτών, δημιουργώντας τα ίδια ακριβώς προβλήματα για θέματα κυριότητας, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους γ.τ.ο.




Παραγωγή και αρπαγή


Ποιες θα είναι οι συνέπειες εάν οι εταιρείες σπόρων καταφέρουν και επιβάλλουν την ατζέντα τους; 

Περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις έχουν ήδη επισημάνει την απολυταρχική επίθεση, πρωτίστως κατά των τοπικών ποικιλιών-του τελευταίου “ελεύθερου” κομματιού της αγροτικής παραγωγής-και την δημιουργία μιας επικίνδυνα εξαρτημένης σχέσης συνδιαλλαγής και έλεγχου μέσω πατεντών και νέας τεχνολογίας, ακόμη και στους συμβατικούς σπόρους.


Μια κατάφωρη αφαίρεση δηλαδή των θεμελιωδών δικαιωμάτων της διατήρησης και ιδιοπαραγωγής σπόρων και μια τεράστια μεταφορά αξίας και από τους αγρότες προς τις εταιρείες που διεκδικούν ανοιχτά πια βασικές γεωργικές διαδικασίες. 

Το ενδιαφέρον είναι πως ακόμη και κάποιοι συντηρητικοί αναλυτές έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι τα παραπάνω μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της ανάπτυξης και έρευνας. Με μια βιομηχανία η οποία, μη μπορώντας να παράξει αξία μέσω της καινοτομίας, προσπαθεί να αρπάξει το τελευταίο υπόλοιπο της αγοράς και να αυξήσει τα κέρδη της, εμποδίζοντας ως εκ τούτου την οποιαδήποτε πρόοδο της γεωργίας.
Β.Γ.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ένα σύντομο ενημερωτικό βίντεο που εντόπισα για τον τρόπο με τον οποίο οι πολυεθνικές κατόρθωσαν να επιβάλλουν νομοθεσία απαγόρευσης θρεπτικών συστατικών κλπ στα τρόφιμα στις ΗΠΑ, και που έχουν αρχίσει να προσπαθούν να επιβάλλουν και στην ΕΕ.


 




ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΣΤΕΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΚΘΗΛΥΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ
ΜΕΣΩ TΩΝ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΡΟΦΩΝ

Τέλος ένα καταπληκτικό ντοκυμανταίρ που προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση για τα μεταλλαγμένα, τα πρόσθετα, τα συντηρητικά, τα χημικά αλλά και τα κρέατα που δημιουργούνται όχι από ζώα αλλά από κυτταρικές καλλιέργειες μαζικής κλίμακας (κάτι σαν ανεξέλεγκτης και ταχύτατης ανάπτυξης καρκινικές μάζες δηλαδή):














http://www-voulgari.blogspot.com/2010/06/oi-toy.html

Η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς έφερε έξαρση της εισροής λαθρομεταναστών όπως αναμενόταν!!!

Ορδές λαθρομεταναστών εισέρχονται σχεδόν καθημερινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, με αποτέλεσμα μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2010 οι συλλήψεις να έχουν αυξηθεί κατά 336% στην περιοχή της Ορεστιάδας.

Αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή περιγράφουν την κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα, επισημαίνοντας ότι κάθε μήνα τα νούμερα αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς, ενώ το τελευταίο διάστημα ένα σημαντικό ποσοστό των λαθρομεταναστών που περνάνε τα σύνορα είναι παιδιά και έφηβοι. 
 
Στην περιοχή του Εβρου διαδραματίζονται καθημερινά τραγικές σκηνές με πολυμελείς οικογένειες να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με μικρές φουσκωτές βάρκες, κρατώντας στην αγκαλιά τους ακόμη και νεογέννητα, με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους να μην παρασυρθούν από τα νερά του ποταμού, αλλά και ενημερωμένοι πως ακόμη και αν συλληφθούν οι Ελληνες αστυνομικοί θα τους αφήσουν ελεύθερους το πολύ σε δύο 24ωρα.

Τεράστιες αυξήσεις
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην περιοχή του Εβρου έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε σύγκριση με όλη την υπόλοιπη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας συνελήφθησαν το πρώτο τετράμηνο του 2010 συνολικά 4.617 λαθρομετανάστες αντί για 1.058 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αύξηση της τάξης του 336%. 

Επίσης, στην περιοχή της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης συνελήφθησαν φέτος 1.584 λαθρομετανάστες, αντί για 1.088 το πρώτο τετράμηνο του 2009. 

Το 4,17% αγγίζει η αύξηση των συλλήψεων στο νομό Δράμας όπου την περίοδο Ιανουάριος - Μάρτιος συνελήφθησαν 150 αλλοδαποί, που μπήκαν παράνομα στη χώρα, ενώ μείωση παρατηρήθηκε στις συλλήψεις στους νομούς Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας. 

Στο νομό Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν το ίδιο διάστημα 2.408 λαθρομετανάστες αντί για 2.961 πέρυσι, δηλαδή καταγράφηκε μείωση της τάξης του 18,68%. 

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνελήφθησαν συνολικά 4.016 αλλοδαποί, αριθμός μειωμένος κατά 13,73% σε σύγκριση με το πρώτο τετράμηνο του 2009. 

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι στην Αττική συνελήφθησαν 4.883 λαθρομετανάστες, 867 στην Κεντρική Μακεδονία, 7.889 στην Ηπειρο, 342 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 288 στη Θεσσαλία, 1.955 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, 981 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, 736 στην Κρήτη, 298 στα Ιόνια νησιά, 711 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και άλλοι 578 στην Πελοπόννησο. 


Συνολικά σε όλη τη χώρα συνελήφθησαν σε ένα μόλις τετράμηνο 32.411 λαθρομετανάστες, αριθμός ελάχιστα μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Κάθε μήνας και χειρότερα
Συνοριοφύλακες επισημαίνουν ότι η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη στον Εβρο, καθώς περνάνε στο ελληνικό έδαφος 100 με 120 λαθρομετανάστες σε καθημερινή βάση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μάιο συνελήφθησαν τουλάχιστον άλλοι 2.000 παράνομοι αλλοδαποί μόνο στην περιοχή ευθύνης της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας, ενώ υπολογίζεται ότι ο αριθμός των συλλήψεων για τον Ιούνιο στην ίδια περιοχή θα αγγίξει τα 3.000 άτομα. 

«Εχουμε παρατηρήσει ότι έχουν μειωθεί οι συλλήψεις των διακινητών. Οι αλλοδαποί περνάνε τα σύνορα μόνοι τους και έχοντας λάβει οδηγίες από τα κυκλώματα. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει και τα δρομολόγια, καθώς πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν τα χερσαία σύνορα», 

εξηγεί συνοριοφύλακας της περιοχής. 

«Παλαιότερα περνούσαν σχεδόν αποκλειστικά άντρες. Τώρα στα εκατό άτομα που συλλαμβάνονται τα 15 - 20 μπορεί να είναι παιδιά, ενώ υπάρχουν και πολλές γυναίκες», 

επισημαίνει αστυνομικός. Οι ίδιοι εκτιμούν πως οι αλλοδαποί έρχονται πλέον με τις οικογένειές τους, καθώς γνωρίζουν για την τροποποίηση της νομοθεσίας που αφορά την ιθαγένεια και πιστεύουν ότι θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Ελεύθεροι σε... ένα 24ωρο
Τα κρατητήρια των τμημάτων συνοριακής φύλαξης, αλλά και το Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο του Εβρου είναι ασφυκτικά γεμάτα και όπως επισημαίνουν συνοριοφύλακες, κάθε μέρα αφήνονται ελεύθεροι από 50 μέχρι και 100 λαθρομετανάστες. 

«Υπάρχει εντολή να μην τους κρατάμε στα τμήματα. Παλαιότερα προβλεπόταν να μένουν στους χώρους υποδοχής για περίπου τρεις μήνες. Τώρα τους κρατάμε ένα με δύο 24ωρα και μετά είναι ελεύθεροι. Τους δίνουμε απλώς ένα χαρτί ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα σε 30 ημέρες, κάτι βέβαια που δεν γίνεται από κανέναν», 

λέει συνοριοφύλακας. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι και τα κυκλώματα δουλεμπόρων γνωρίζουν πλέον πως οι λαθρομετανάστες αφήνονται ελεύθεροι πολύ γρήγορα και φαίνεται πως έχουν αυξήσει τα δρομολόγια προς την Ελλάδα. 

Αστυνομικοί εξηγούν πως συλλαμβάνουν λαθρομετανάστες, οι οποίοι με τα ελάχιστα αγγλικά τους ή μέσω διερμηνέων τους λένε πως γνωρίζουν ότι θα αφεθούν ελεύθεροι την άλλη μέρα και έτσι δεν τους ενδιαφέρει εάν θα συλληφθούν.

SOS!!!! ΟΣΟΙ ΜΕΝΕΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ - ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΠΙΣΘΕΙ ΣΠΕΙΡΑ ΑΠΑΓΩΓΕΩΝ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ Ή ΜΠΛΕ BMW ΜΕ ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΕΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΕΝΑ 13ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟ, ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΕΜΑΘΑΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΓΙΑ......
ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.


*ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ.

*ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΕΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ.

*ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ.


Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο δερμάτινο παπούτσι στον κόσμο



Μια διεθνής ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε σε ένα σπήλαιο στην Αρμενία το αρχαιότερο δερμάτινο παπούτσι που έχει βρεθεί ποτέ. 

Είναι σχεδόν άψογα διατηρημένο (τα κορδόνια του είναι άθικτα) και έχει ηλικία 5.500 ετών, είναι δηλαδή 1.000 περίπου χρόνια παλιότερο από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο και 400 χρόνια παλιότερο από το Στόουνχετζ στη Βρετανία.

Η ανακάλυψη έγινε από μια διδακτορική φοιτήτρια, την Ντιάνα Ζαρνταριάν του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Αρμενίας. Το εύρημα παρουσιάστηκε από τον αρχαιολόγο δρα Ρον Πινχάσι του ιρλανδικού University College του Κορκ, στο περιοδικό PloS ONΕ.

Το παπούτσι, σαν μοκασίνι, που χρονολογείται από το 3.500 π.Χ. (χαλκολιθική περίοδος), έχει κατασκευαστεί από ένα μοναδικό κομμάτι δέρματος (μάλλον αγελάδας) και είναι τέλεια διαμορφωμένο, ώστε να εφαρμόζει στο πόδι. Περιείχε επίσης χορτάρι, είτε ως μονωτικό για να κρατά το πόδι ζεστό, είτε για να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πόδι (ο πρόγονος του …πάτου), ενώ υπήρχαν κορδόνια τόσο στο πάνω μέρος όσο και στο πίσω για να συγκρατείται σωστά το πόδι.

Το παπούτσι είναι (σημερινό) νούμερο 37 και είναι άγνωστο αν ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα. Αν και μικρό για τα σημερινά δεδομένα, σύμφωνα με τους ερευνητές, κάλλιστα μπορεί να ανήκε σε άνδρα εκείνης της εποχής.

Το (δεξί) παπούτσι βρέθηκε στην περιοχή Βαγιότζ Ντζορ στα αρμενο-ιρανο-τουρκικά σύνορα, σε ένα σπήλαιο κοντά σε ένα δρόμο, το οποίο ήταν ήδη γνωστό στους αρμένιους αρχαιολόγους. Οι σταθερές, ξηρές και ψυχρές συνθήκες του σπηλαίου βοήθησαν στην άριστη συντήρηση του παπουτσιού μέχρι σήμερα, ενώ σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι το έδαφος του σπηλαίου ήταν σκεπασμένο από ένα παχύ στρώμα περιττωμάτων προβάτων, τα οποία λειτούργησαν προστατευτικά στο πέρασμα του χρόνου.

Οι αρχαιολόγοι αρχικά νόμιζαν ότι το παπούτσι δεν ήταν παλαιότερο των 600-700 ετών, παρασυρμένοι από την άριστη κατάστασή του. Όμως η κατοπινή χρονολόγησή του σε δύο εργαστήρια των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και της Καλιφόρνιας με την μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα, αποκάλυψε την πραγματική ηλικία του παπουτσιού (μεταξύ 5.637 - 5.387 ετών).

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Αποδοκίμασαν τον Παπανδρέου στο Ηρώδειο στη συναυλία της Φαραντούρη

"Χτες το βράδυ στο Ηρώδειο στη συναυλία της Φαραντούρη μπαίνει ο Μίκης και χειροκροτούν όλοι έντονα και μετά όταν μπήκε ο Γιωργάκης χειροκροτούν μερικοί και μερικοί τον γιουχάρουν!!!!


Δε λέω οτι ήταν και πολύ σωστό που έγινε μέσα στο θέατρο λόγω της συναυλίας αλλά ΑΠΛΑ ο κόσμος ΔΕ φοβάται να γιουχάρει το πρωθυπούργο όπου και αν είναι.
Αναγνώστης