BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Henry Ford

"Ευτυχώς οι πολίτες της χώρας δεν κατανοούν το τραπεζικό και χρηματικό σύστημα, διότι αν το έκαναν, τότε πιστεύω ότι θα υπήρχε επανάσταση πριν αύριο το πρωί."

Jean-Luc Godard 2010

Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα.
Η Δύση είναι που χρωστάει στην Ελλάδα.
Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία...
Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε, χρωστά τα πάντα στην Ελλάδα.
Ποιός ανακάλυψε τη Λογική; Ο Αριστοτέλης!
Όλος ο κόσμος χρωστά χρήματα στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει χιλιάδες εκατομύρια για πνευματικά διακαιώματα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Αμεσως!


Ξυλούρης - Πουλημένοι

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ολοκληρώθηκαν οι νεκροψίες των νεκρών Τούρκων ακτιβιστών


Οι φονευθέντες από τους Ισραηλινούς Τούρκοι πυροβολήθηκαν 30 φορές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας. 
 
 
Εννέα Τούρκοι ακτιβιστές που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επιδρομή σε ένα πλοίο που μετέφερε βοήθεια με προορισμό τη Γάζα πυροβολήθηκαν συνολικά 30 φορές και πέντε πέθαναν από τραύματα που προκλήθηκαν από βολές πυροβόλου στο κεφάλι, ανέφερε την Παρασκευή η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν πως οι περισσότεροι άνδρες χτυπήθηκαν με σφαίρες των 9mm, πολλές από τις οποίες ρίφθηκαν από κοντινή απόσταση, ανέφερε ο Guardian, επικαλούμενος τον Γιαλτσίν Μπουγιούκ, αντιπρόεδρο του τουρκικού συμβουλίου ιατροδικαστικής που διενήργησε τις νεκροψίες την Παρασκευή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ένας 60χρονος, ο Ιμπραχίμ Μπιλγκέν, πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στον κρόταφο, στο στήθος, στο γοφό και στην πλάτη, ανέφερε ο Guardian.

Ένας 19χρονος, με το όνομα Φουλκάν Ντογκάν, ο οποίος έχει επίσης αμερικανική υπηκοότητα, πυροβολήθηκε πέντε φορές από απόσταση μικρότερη των 45 εκατοστών, στο πρόσωπο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, δύο στο πόδι και μία στην πλάτη.

Άλλοι δύο άνδρες πυροβολήθηκαν τέσσερις φορές, Πέντε από εκείνους που σκοτώθηκαν πυροβολήθηκαν είτε στο πίσω μέρος του κεφαλιού είτε στην πλάτη, δήλωσε ο Μπουγιούκ, πάντα σύμφωνα με τον Guardian.

Εκτός από όσους σκοτώθηκαν, άλλοι 48 έφεραν τραύματα από πυροβόλο και έξι ακτιβιστών εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη, πρόσθεσε.

Το Ισραήλ δήλωσε πως τα πολλαπλά τραύματα από βολές πυροβόλου δεν σημαίνουν ότι οι πυροβολισμοί ρίφθηκαν για άλλο λόγο εκτός από εκείνον της αυτοάμυνας.

«Η μόνη περίσταση όπου ένας στρατιώτης πυροβόλησε ήταν όταν βρισκόταν σαφώς σε μία απειλητική για τη ζωή κατάσταση», 
δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Guardian.

«Το γρήγορο τράβηγμα της σκανδάλης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μερικές σφαίρες στο ίδιο σώμα, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι βρίσκονταν σε μία κατάσταση απειλητική για τη ζωή»,
είπε ο εκπρόσωπος.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε τον Χαλούκ Ίντσε, επικεφαλής του ινστιτούτου ιατροδικαστικής στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος είπε πως μόνο σε μία περίπτωση υπήρξε τραύμα από μία και μοναδική σφαίρα, στο μέτωπο από μακρινή βολή, ενώ όλα τα άλλα πτώματα εμφανίζουν πολλαπλά τραύματα.

Είπε πως όλες οι σφαίρες εκτός από μία που ανακτήθηκαν από τα πτώματα προέρχονταν από βολές των 9 mm. 

Για την άλλη βολή, ο Ίντσε είπε: 
«Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε αυτό το είδος υλικού να χρησιμοποιείται σε πυροβόλα όπλα. Ήταν απλώς κάτι που περιείχε πολλούς τύπους σφαιρών που χρησιμοποιούνται συνήθως σε κυνηγετικά όπλα. Εισέδυσε στην περιοχή του κεφαλιού στον κρόταφο και τη βρήκαμε ανέπαφη στον εγκέφαλο» .

Κανείς από το ιατροδικαστικό εργαστήριο της Τουρκίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχολιασμό.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ