BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Henry Ford

"Ευτυχώς οι πολίτες της χώρας δεν κατανοούν το τραπεζικό και χρηματικό σύστημα, διότι αν το έκαναν, τότε πιστεύω ότι θα υπήρχε επανάσταση πριν αύριο το πρωί."

Jean-Luc Godard 2010

Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα.
Η Δύση είναι που χρωστάει στην Ελλάδα.
Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία...
Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε, χρωστά τα πάντα στην Ελλάδα.
Ποιός ανακάλυψε τη Λογική; Ο Αριστοτέλης!
Όλος ο κόσμος χρωστά χρήματα στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει χιλιάδες εκατομύρια για πνευματικά διακαιώματα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Αμεσως!


Ξυλούρης - Πουλημένοι

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

"Η Γερμανία δεν προασπίστηκε το ευρώ"--Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο

Επίθεση στην πολιτική ηγεσία της Γερμανίας εξαπολύει ο πρόεδρος της Κομισιον, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί την Τρίτη στην εφημερίδα "Frankfurter Allemagne Zeitung".

Την κατηγορεί ότι έκανε πολύ λίγα για να προασπιστεί το ευρώ, αφότου ξέσπασε η ελληνική κρίση και η απόφαση για το μηχανισμό στήριξης κράτησε υπερβολικά πολύ στέλνοντας αντιφατικά σημάδια στις αγορές.

"Οι γερμανοί πολιτικοί θα πρέπει να πουν στους πολίτες πως η οικονομία τους θα πήγαινε πολύ χειρότερα χωρίς το ευρώ", δηλώνει ο κ. Μπαρόζο και επισημαίνει ότι "το ευρώ δεν ήταν μια επινόηση της Ελλάδας, της Ιρλανδίας ή της Ισπανίας. Ήταν ένα γαλλο-γερμανικό σχέδιο".

Ο επικεφαλής της Κομισιόν είπε επίσης ότι "η Ελλάδα αλλοίωσε και παραποίησε (τα στοιχεία της). Αυτό είναι απαράδεκτο. Αλλά και η Γερμανία δεν συμπεριφέρθηκε πάντοτε σύμφωνα με το πνεύμα του Συμφώνου Σταθερότητας".

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε και πάλι την πεποίθηση ότι "το ευρώ δεν θα αποτύχει" και διαβεβαίωσε ότι "είναι ένα πολύ ισχυρό νομισμα", προσθέτοντας πως στην παρούσα κρίση "το ευρώ δεν είναι το πρόβλημα", αλλά τα ελλείμματα.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε πρόσφατα μεγαλύτερο έλεγχο των προϋπολογισμών των κρατών μελών. Μία πρώτη σύνοδος υπό τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να ενισχύσει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε επιφυλάξεις σε ορισμένες προτάσεις που προώθησε η κυβέρνηση της Μέρκελ, εκτιμώντας κυρίως πως είναι "σχεδόν αδύνατο" να πάει κανείς πιο πέρα από τις υπάρχουσες συνθήκες στον περιορισμό του δικαιώματος ψήφου των χωρών με μεγάλο έλλειμμα.

Η Γερμανία οραματίζεται την αναστολή τουλάχιστον για ένα χρόνο των δικαιωμάτων ψήφου για τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο επίπεδο της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε επίσης "εικασία" την ιδέα σύμφωνα με την οποία μία χώρα μπορεί να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα.

http://www.skai.gr/news/finance/article/144145/i-germania-den-nroasnistike-to-euro/