BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Henry Ford

"Ευτυχώς οι πολίτες της χώρας δεν κατανοούν το τραπεζικό και χρηματικό σύστημα, διότι αν το έκαναν, τότε πιστεύω ότι θα υπήρχε επανάσταση πριν αύριο το πρωί."

Jean-Luc Godard 2010

Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα.
Η Δύση είναι που χρωστάει στην Ελλάδα.
Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία...
Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε, χρωστά τα πάντα στην Ελλάδα.
Ποιός ανακάλυψε τη Λογική; Ο Αριστοτέλης!
Όλος ο κόσμος χρωστά χρήματα στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει χιλιάδες εκατομύρια για πνευματικά διακαιώματα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Αμεσως!


Ξυλούρης - Πουλημένοι

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Επίθεση Ισραηλινών κατά του "στόλου της ελευθερίας" --η Αθήνα διακόπτει την Ελληνοισραηλινή άσκηση "Μίνωας 2010"


Επίθεση κατά του διεθνούς "στόλου της ελευθερίας" που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα πραγματοποίησε νωρίς το πρωί το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό.

 Επίσημη ανακοίνωση του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών κάνει λόγο για 10 νεκρούς και 60 τραυματίες. 

Ωστόσο, σε 16 ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων, ισραηλινός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός ενώ άλλα μέσα κάνουν λόγο για δεκαεννέα νεκρούς. 

Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας Έλληνας

Υπό κατάληψη βρίσκεται και το πλοίο  "Ελεύθερη Μεσόγειος", με 34 Έλληνες. Μονάδα χειρισμού κρίσεων, ενεργοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών και έδωσε στη δημοσιότητα τη τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας 210- 3681730 για τους συγγενείς όσων συμμετέχουν στην αποστολή.

Το Ισραήλ έχει επιβάλει απαγορεύσεις σε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί, ενώ ο υπουργός Εμπορίου της χώρας είπε πως οι εικόνες σίγουρα δεν είναι ευχάριστες και το μόνο που μπορεί, είναι να εκφράσει τη λύπη του για τις απώλειες.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα έξι πλοία της αποστολής που μετέφεραν 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, κατελήφθησαν από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό στα διεθνή ύδατα, 70 ναυτικά μίλια από τη Γάζα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ισραηλινά πλοία προειδοποίησαν τους περίπου 700 ακτιβιστές να  φτάσουν στο λιμάνι Ασντοτ και να ξεφορτώσουν εκεί τους 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, την οποία θα μετέφεραν οι Ισραηλινοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή, το Ισραήλ είχε δηλώσει πως είναι αποφασισμένο να σταματήσει τα πλοία αγνοώντας το τίμημα, χαρακτηρίζοντας όλους τους επιβάτες, υποστηρικτές της "τρομοκρατικής" Χαμάς.

Από την άλλη μεριά, στην πρώτη επίσημη ενημέρωση που έγινε από το Ισραήλ, αναφέρεται ότι ομάδα εκ των επιβαινόντων στο πλοίο επιχείρησαν να λιντσάρουν τους κομάντος και ένας εξ αυτών πήρε το όπλο και άνοιξε πυρ κατά των στρατιωτών.
Τότε δόθηκε εντολή για χρήση των όπλων.

Μονάδα διαχείρισης κρίσεων

Στην Αθήνα ενεργοποιήθηκε αμέσως η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του ΥΠΕΞ.


Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη για εξηγήσεις και του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης.

Το μεσημέρι, ο Ισραηλινός πρέσβης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο.


Λόγω των γεγονότων στη Γάζα η Αθήνα διακόπτει την Ελληνοισραηλινή άσκηση "Μίνωας 2010", που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 26 Μαΐου και επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου.

Νωρίτερα, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβιβ να έρθει σε επαφή και να ζητήσει εξηγήσεις από τις ισραηλινές αρχές ενώ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, επικοινώνησε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα και του ζήτησε άμεση ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που επέβαιναν στα σκάφη.

Οργή στην Τουρκία

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για το θέμα συγκαλείται στην Τουρκία.
"Το Ισραήλ θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Παράλληλα, ο Ισραηλινός Πρέσβης, κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη επίθεση.

Στην Κωνσταντινούπολη, έξω από το ισραηλινό προξενείο, συγκεντρώθηκαν δεκάδες Τούρκοι διαδηλωτές επιχειρώντας να εισβάλουν στο κτήριο.
Οι διαδηλωτές, που πετούσαν πέτρες στο προξενείο, συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Με ανακοίνωσή του, το υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ καλεί τους Ισραηλινούς υπηκόους να εγκαταλείψουν την Τουρκία