BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Henry Ford

"Ευτυχώς οι πολίτες της χώρας δεν κατανοούν το τραπεζικό και χρηματικό σύστημα, διότι αν το έκαναν, τότε πιστεύω ότι θα υπήρχε επανάσταση πριν αύριο το πρωί."

Jean-Luc Godard 2010

Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα.
Η Δύση είναι που χρωστάει στην Ελλάδα.
Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία...
Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε, χρωστά τα πάντα στην Ελλάδα.
Ποιός ανακάλυψε τη Λογική; Ο Αριστοτέλης!
Όλος ο κόσμος χρωστά χρήματα στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει χιλιάδες εκατομύρια για πνευματικά διακαιώματα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Αμεσως!


Ξυλούρης - Πουλημένοι

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Εισπρακτικές εταιρίες στις εφορίες


Ποιός δεν γνωρίζει τις μαφιόζικες πρακτικές που έχουν χρησιμοποιήσει οι εισπρακτικές εταιρίες για λογαριασμό των τραπεζών κατα καιρούς? 

Χαρακτηριστικό είναι το τι προβλέπει ο νόμος για αυτές. ( πρόσφατα νομίζω έγινε κι αυτό)

Νέα νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία των λεγόμενων εισπρακτικών εταιρειών ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας. 
Η ρύθμιση έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή καθώς τα κόκκινα δάνεια έχουν αυξηθεί σε όγκο και αριθμό ενώ οι ενοχλήσεις των «εισπρακτικών» φαίνεται να έχουν ξεπεράσει και πάλι τα όρια.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το νομοσχέδιο, θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες αλλαγές:

1. Οι εταιρείες θα υποχρεώνονται να μην τηλεφωνούν στους οφειλέτες για περισσότερες από δύο φορές μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο οφειλέτης να δηλώσει κατά τη δεύτερη τηλεφωνική ενόχληση, ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω «ενημέρωση».
 (γιατί σπάνε τα νεύρα του κόσμου με ασταμάτητα τηλεφωνήματα- ολη μέρα κάθε μέρα. Κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να μην σηκώνουν καθόλου τα τηλεφωνά τους αν δεν γνωρίζουν τον αριθμό που καλεί και κάποιοι έχουν βγάλει και την συσκευη του σταθερού απο την πρίζα, αγανακτισμένοι ).
2. Θα απαγορεύεται η εισπρακτική εταιρεία να ενοχλεί συγγενείς του οφειλέτη, να προσεγγίζει γείτονες, τον εργοδότη ή μέλη της οικογένειάς του.
     ( ναι κάνουν ρεζίλι τους ανθρώπους σε όλο τους τον περίγυρο!!!!!)

3. Προσδιορίζεται ωράριο για την επικοινωνία της «εισπρακτικής» με τον οφειλέτη. Θα πρέπει να γίνει μόνο στις εργάσιμες ημέρες και από τις 09:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα.
      ( τηλεφωνούν και μεσα στα άγρια μεσάνυχτα!!!!! έχουμε δεί ανθρώπουσ να κατεγγέλουν πως τους ενοχλούν μετά τα μεσάνυχτα!!! Τέτοιος ζήλος ε?)

4. Η επικοινωνία καταγράφεται και τηρείται από τις εισπρακτικές για τουλάχιστον τρεις μήνες προκειμένου να ελέγχεται η παραβίαση του νόμου σε περίπτωση καταγγελίας. Το περιεχόμενο της καταγραφής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του οφειλέτη. Ο οφειλέτης ενημερώνεται για την καταγραφή και το σκοπό της.
       

5. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (υπάγεται στο υπουργείο Οικονομίας), αποκτά το δικαίωμα να ζητάει από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών (σταθερής και κινητής τηλεφωνίας) στοιχεία για τις ώρες επικοινωνίας του οφειλέτη με την εισπρακτική εταιρεία. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει υπάρξει σχετική καταγγελία από τον οφειλέτη.

6. Οι εταιρείες ενημέρωσης είναι υποχρεωμένες να τηρούν ηλεκτρονικό αρχείο επικοινωνιών και να γνωστοποιούν στοιχεία σχετικά με το πότε ενόχλησαν τον οφειλέτη

7. Οι απαγορεύσεις που προαναφέρθηκαν θα ισχύουν και για τις ίδιες τις τράπεζες.

8. Εκτός από τις δηλωμένες εταιρείες ενημέρωσης και τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν δανείσει κεφάλαια, απαγορεύεται σε οποιονδήποτε άλλο να επικοινωνεί με οφειλέτη για να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων.
       ( πολλοί είναι αυτοί που έχουν καταγγήλει πως τους πλησίασαν άνθρωποι τύποι "μπράβοι" απειλόντας να τους κάνουν μεγάλο κακό αν δεν πληρώσουν τα χρωστούμενά τους στην τράπεζα, αλλά και δικηγόροι)

9. Η υφιστάμενη νομοθεσία, προβλέπει πρόστιμα τα οποία μπορούν να φτάσουν ακόμη και τις 500.000 ευρώ για τις εισπρακτικές εταιρείες που θα παραβιάζουν τον νόμο. Αυτά τα πρόστιμα θα επιβάλλονται πλέον ακόμη και σε τράπεζες σε περίπτωση που προχωρούν σε αντίστοιχες παραβάσεις.

10. Τέλος, θεσπίζονται περιορισμοί και για τους δικηγόρους, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν φαινόμενα μεταφοράς των αθέμιτων εισπρακτικών μεθοδεύσεων σε δικηγορικά γραφεία.


Πάντως αν χρωστάτε στην εφορία, ψάξτε στο διαδύκτιο να βρήτε πως να απαντάτε στις μαφιόζικες πρακτικές τους.

Εχετε το δικαίωμα να μην τους μιλάτε και να μην απαντάτε σε όσα σας ρωτουν και λένε.